Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de d'octubre del 2008 | 16:22
Recull de premsa · Internacional

Lapoint: "L'independentisme quebequès remuntarà"

Barcelona · El diari Avui publica una entrevista a Lisette Lapointe (Mont-real, 1943), diputada a l'Assemblea Nacional del Quebec pel Partit Quebequès que ha participat recentment a Barcelona en la presentació de l'estudi sobre el Suport Social a la independència de Catalunya fet pel Cercle d'Estudis Sobiranistes. Lapointe defensa que "L'independentisme quebequès remuntarà" i que "Els referèndums són llargs i pesats, però cal continuar insistint-hi".

 

Respecte les darreres eleccions on l'independentisme va sortir-ne molt mal parat Lapointe diu que "ara ha baixat una mica, però encara ronda el 40%. Crec que si ens convencem que és possible l'aconseguirem". Per un nou referèndum "encara no hi ha data", explica, "primer farem tots els passos per recuperar el poder i, tot seguit, aconseguir la independència", i continua: "s cert que hi ha hagut una mica de desmotivació política, però en el darrer referèndum va votar el 94% de la població i sobre 5 milions de vots hi va haver una diferència de poc més d'un punt. No hi ha cap raó per perdre l'esperança".

D'altra banda, del president Nicolas Sarkozy, diu que "ja estaré satisfeta si continua aplicant la màxima de no-ingerència, però no la indiferència", no creu que digui 'Visca el Quebec lliure' com va fer De Gaulle fa 40 anys.

Finalment, respecte Catalunya diu que s'hi sent "molt propera, molt solidària". "Des del 1995 el meu marit i jo venim sovint a Cotlliure, a la Catalunya Nord. A més, sóc la vicepresidenta de la comissió Quebec-Catalunya, que es reuneix cada dos anys per abordar qüestions d'interès comú. Quan Catalunya sigui independent serem els primers a reconèixer-la!".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat