Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de febrer del 2008 | 18:05
Recull de premsa · Internacional

Miquel Roca: "al segle XXI la independència no podrà negar-se a cap país"


Naturalment, l'excandidat de CiU no es refereix als Països Catalans, sinó a Kosovo, amb aquestes increïbles declaracions fetes en un article a La Vanguardia -encara més increïble!- però quan es llegeix el text és impossible no fer extrapolacions. A l'igual que és impossible deixar de fer-les en tot el procés polític.

I aquestes extrapolacions les ha fet tothom: Molts catalans, encara que pocs ho hagin dit públicament, Putin de forma explícita i l'Estat espanyol de forma implícita, al negar-se a reconèixer la nova república europea, a pesar que sí ho ha fet els EUA i els grans països de la UE.


 "Perquè Espanya s'ha posicionat d'aquesta manera?" es pregunta Roca. I es respon: "En declaracions oficials s'ha manifestat que Espanya no és partidària de les declaracions unilaterals d'independència". I continua: "¿Potser voldrien que Sèrbia aplaudís la iniciativa! Simplement absurd".

Per Roca a "Europa i al segle XXI la independència no podrà negar-se a cap país o collectivitat que, sense violència i per una majoria amplia, sostinguda en el temps i equilibrada territorialment la reclami". Però fidel al seu passat, Miquel Roca cerca antídots per evitar l'aparició d'aquestes majories: "contra les vocacions independentistes s'ha d'acceptar, reconèixer i respectar la pluralitat i la diversitat". "Regatejar l'autogovern és la més eficient invitació a pujar el nivell de les ambicions", avisa.

I ja les extrapolacions són tan evidents que no fan falta fer-les explícites. Per això, Roca es despenja amb un comiat per deixar content (o descontent) tothom: "una independència no s'inventa. Però, a vegades, es provoca. ¡Sort Kosovo!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat