Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de maig del 2008 | 18:11
Recull de premsa · Internacional

Rafa Díez: "El debat està centrat en els continguts de Loiola, i això és una victòria de l'Esquerra Abertzale"


El sindicat abertzale LAB celebra el seu setè congrés aquesta setmana i, aprofitant l'ocasió, el diari Gara fa una llarga entrevista a Rafa Díez, el seu històric secretari general que es retirarà per "deixar pas a les noves generacions". Durant la conversa Díez -que és l'únic referent de l'esquerra abertzale que no està empresonat- parla molt de sindicalisme i política econòmica, però també fa alguns apunts sobre la situació política a Euskal Herria i les vies per la superació del conflicte. "El debat està centrat en els continguts de Loiola que van poder ser la clau per a la solució del conflicte" i aquesta "és una victòria de l'Esquerra Abertzale, per activa o per passiva".  Per Rafa Díez els paràmetres de les converses actuals entre Ibarretxe i Zapatero demostren qui va ser causant que l'anterior procés de pau descarrilés: "en el seu moment Ibarretxe i molts sectors polítics van dir que l'esquerra abertzale va trencar el procés de negociació. És curiós, però els mateixos ara plantegen un succedani de Loiola i s'escandalitzen quan Zapatero diu "no". Llavors qui va trencar el procés?". Díez, però, no és pessimista i assegura que Lizarra va ser necessari per arribar a Loiola, i ara cal "generar una acumulació de forces" per "consolidar" aquesta.

Al mateix temps és molt crític, tan amb el PNB -per "fer una espècie de dumping a una proposta que va tenir com a màxim protagonista a la interlocució de l'esquerra abertzale"- i amb el Govern espanyol -per la seva "estratègia d'il·legalitzacions i repressió massiva" que "pretén condicionar el paper de l'esquerra abertzale en aquesta conjuntura política".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat