Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de d'octubre del 2008 | 16:36
Recull de premsa · Internacional

Salmond: "Els esdeveniments de les darreres setmanes han enfortit la causa escocesa que reclama més control de la seva economia"

Barcelona · Alex Salmond, primer ministre d'Escòcia, defensa que la independència no només és a prop i perfectament viable, sinó que a més la crisi financera ha fet evident la necessitat d'aquesta. Salmond, en un article al The Times, explica que: "Els esdeveniments de les darreres setmanes han enfortit la causa escocesa que reclama més control de la seva economia per protegir els llocs de treball, la inversió i l'estabilitat" i, d'altra banda, subratlla que "les nacions petites d'Europa són entre les que es preveu que travessaran de millor manera la crisi".

 

Salmond explica que "El Fons Monetari Internacional ha pronosticat per Noruega que continuarà creixent econòmicament aquest any i el següent. Igualment ho faran Dinamarca, Finlàndia i Suècia -tot nacions europees petites", a més el primer ministre també destaca l'alt nivell de vida que aquestes nacions tenen.

 

D'altra banda, "Fixant-nos en els problemes particulars d'Irlanda, els arguments han caigut des de la por i la difamació a la rotunda calumnia" (...) "és el punt més baix on ha arribat la diplomàcia Laborista", diu Salmond que afegeix: "Quan mirem cap a Irlanda és increïble que els ministres britànics no tradueixin els èxits del país que ha esdevingut model energètic i econòmic. Irlanda entrarà en recessió -però només després de molts anys de creixement fantàstic".

 

Al respecte, Salmond continua: "Les accions de Dublín han estat una clara demostració de com d'efectives les nacions independents petites poden ser quan les coses van maldades", i en aquest sentit diu que: "això també ens mostra que davant els desastres de polítiques alienes com la guerra d'Iraq -amb un cost econòmic i humà incalculable- i la crisi, els nostres petits veïns independents són l'exemple a seguir". 

 

I Salmond conclou: "L'era de la irresponsabilitat s'ha acabat. En la nova era de responsabilitat, Escòcia es tornarà a sumar a la comunitat internacional com a nació independent".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat