Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de de maig del 2008 | 12:55
Recull de premsa · Internacional

Miren Legorburu (ANB): "Estem en un estat d'excepció"


El periodista Toni Strubell entrevista a Miren Legorburu, regidora d'ANB a Hondarribia, qui viu de primera mà la persecució policial espanyola de l'independentisme basc. Miren Legorburu defensa els postulats de Acció Nacionalista Basca (ANB) sense poder-ne usar les sigles. "Estem en un estat d'excepció. No podem presentar-nos com a electes d'Acció Nacionalista Basca, que és la tasca per a la qual ens van votar democràticament. Tenim un marge molt estret per poder actuar dins els municipis", explica Legorburu, qui no veu gens clares les intencions d'Ibarretxe: "No estem disposats a admetre un altre frau polític. El País Basc necessita un acord de veritat, que ha d'incloure la territorialitat i el dret a decidir. És en aquesta línia, que l'esquerra independentista va fer una proposta real, però el PSOE i el PNB es van aixecar de la taula".
Zapatero i el lehendakari "ja es posaran d'acord en allò que realment els interessa, que no és altra cosa que una mera reforma estatutària. El que no estan disposats a fer és prendre's seriosament la proposta d'Anoeta com a vies per arribar a les solucions que necessita aquest poble", afegeix la regidora. Respecte la persecució judicial que pateixen alguns membres del seu partit destaca que: "No hi ha cap dubte que l'empresonament d'Ino Galparsoro forma part d'una estratègia repressiva que en els darrers temps està agafant un caire més judicial. La síndrome del ‘tot és ETA' està convertint en delicte qualsevol acte de gent involucrada en la reconstrucció nacional basca. Gent que treballa en diaris, en entitats proamnistia, càrrecs electes... tot s'hi val" (...) "El seu únic delicte ha estat que, en veure que a l'esquerra independentista se li tancaven totes les portes polítiques, s'ha ofert, amb tot el seu patrimoni, a donar-li expressió".

Alguns, però, li comenta el periodista, diuen que ANB podria sortir de la situació en que es troba tan sols pronunciant unes paraules... "les condemnes són inútils, sobretot les hipòcrites i que només miren cap a un cantó. El que cal és negociació. Això ho soluciona tot", conclou ella.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat