Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de d'abril del 2014 | 19:02
Recull de premsa · Internacional

Culla: "Benvingudes siguin les plataformes entorn del procés. Però, si us plau, sense ínfules de superioritat intel·lectual ni moral"

"Exactament això han fet des dels socialcristians d'Unió fins als comunistes d'EUiA: deixar de banda les seves contradiccions ideològiques en una aposta comuna pel dret a decidir i la celebració d'una consulta".

L'historiador Joan B. Culla ha indicat a un article que la nova plataforma Sociedad Civil Catalana està "impulsada i nodrida per militants, simpatitzants i votants del Partit Popular, de Ciutadans, del Partit dels Socialistes, d'UPyD (encara que siguin pocs) i fins i tot imminents supporters de Vox".

"És raonable suposar --ha explicat-- que hi haurà entre ells ferms defensors de la llei de l' avortament que promou el ministre Gallardón, i altres que la consideren un atac intolerable contra els drets de les dones. A les files de Societat Civil Catalana deu haver també entusiastes de la submissió de Rajoy als dictats de la troica, i gent que denuncien el "austericidio" i la liquidació de l'Estat de benestar."

L'autor de l'article 'Unió sacreé' ha explicat que "per resumir-ho en una imatge, les mateixes sigles que, el dia de Sant Jordi, van compartir afablement el seu suport a Sociedad Civil Catalana a la platea del Victòria, en les pròximes setmanes es llançaran els plats pel cap i es desqualificaran mútuament en una pugna ferotge pels vots en les eleccions al Parlament Europeu". 

Culla ha replicat: "Bé --em diran-- , però tots aquests partits i sensibilitats han arraconat les seves grans diferències amb vista a un alt objectiu comú: la preservació de la unitat d'Espanya". Sobre aquest comentari Culla ha conclòs: "Doncs exactament això mateix han fet des dels socialcristians d'Unió fins als comunistes d'EUiA: deixar de banda les seves contradiccions ideològiques en una aposta comuna pel dret a decidir i la celebració d'una consulta democràtica sobre això. Amb la mateixa legitimitat que l'unionisme , i amb l'autoritat que només donen els vots".

"Benvingudes siguin, doncs, les plataformes, les associacions, les entitats i les manifestacions; benvinguts els manifestos, les crides, els debats i fins a les polèmiques entorn del  rocés. Però, si us plau, sense ínfules de superioritat intel·lectual ni moral" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat