Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de desembre del 2012 | 19:14
Recull de premsa · Llengua

Arenas: "En molt poc temps la llengua pot recular d'una manera definitiva"

"L'atac ja no és a l'escola, sinó a tota la societat. Si una llengua com la catalana, que té una comunitat lingüística ja fragmentada políticament, experimenta una regressió notable, és molt probable que ja no se'n pugui recuperar".

Carme Arenas. FOTO: Manolo García.

La presidenta del PEN Català, Carme Arenas, ha denunciat a una entrevista a l'Ara que els governs de les Balears i del País Valencià "han actuat clarament en contra de la llengua": "Des del retorn de la democràcia, el procés d'aculturació ha estat molt gran a Espanya. L'atac contra el català és una estratègia meditada per fer-nos desaparèixer com a cultura".

Sobre la llengua catalana, l'entrevistada ha dit que no pot perdre presència a les escoles perquè "la seva entitat també se'n ressent" i ha explicat que des del PEN i des d'altres entitats "volem conscienciar els ciutadans que en molt poc temps la llengua pot recular d'una manera definitiva". "Si l'escola no pot garantir ─ha sentenciat─ el dret de tots els ciutadans a conèixer la llengua comuna -el català- queden vulnerats els drets de tots els catalanoparlants, perquè ja no se'ls pot garantir que puguin parlar la pròpia llengua".

Arenas ha denunciat també que aquesta és la manera "més senzilla" de dividir una societat i de crear un conflicte "seriós" i ha lamentat que aquesta sigui la voluntat de "tots aquells que fan tot el que poden per convertir la llengua catalana en residual". Carme Arenas ha insistit en què l'atac "ja no és a l'escola, sinó a tota la societat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat