Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de març del 2012 | 17:24
Recull de premsa

Martí: "L'única manera que té Mas de no triar és convocar eleccions anticipades"

"Presentar-se a Madrid amb el concert sota el braç seria un acte coherent perquè el rebuig de Rajoy faria créixer els partidaris de l'autodeterminació".

A l'article El consens del concert, el periodista Pere Martí ha explicat que el límit del consens "és l'aigualiment del concert". "A aquestes alçades ─ha dit el periodista─, els conceptes concert i consens són incompatibles. El concert el defensen els partits que van aprovar la resolució de la comissió d'estudi del Parlament: CiU, ERC i ICV. Tenen majoria suficient a la cambra per aprovar-lo, però ni el PSC ni el PP s'hi sumaran. Per tant no hi ha consens".

Tanmateix, l'autor de l'article ha dit que "qualsevol proposta que surti de Catalunya sense el suport del PP és la coartada que necessita Rajoy per rebutjar-la", amb la qual cosa, el periodista conclou que Mas "es troba de nou en el dilema d'haver de triar entre consens o ruptura".
El rebuig de Rajoy al concert faria créixer exponencialment els partidaris de l'exercici de l'autodeterminació".
"Amb l'Estatut, va optar pel consens, pactant amb el PSC quan a Madrid governava Zapatero. Aquesta vegada difícilment podria repetir la jugada, pactant un acord fiscal a la baixa amb el PP de Mariano Rajoy, perquè bona part del seu entorn a la Generalitat reclama ruptura i l'electorat de CiU, en plena ebullició sobiranista, no acceptaria una rebaixa de plantejaments en aquesta qüestió" ha explicat Martí
.

Finalment, el periodista ha dit a l'article publicat al diari Ara que "des del dia en què el PP va treure majoria absoluta, tothom sap que el govern de Madrid rebutjarà qualsevol pacte fiscal", cosa que facilitaria una estratègia sobiranista gradualista a Mas en "presentar-se a Madrid amb el concert sota el braç" perquè "el rebuig de Rajoy faria créixer exponencialment els partidaris de l'exercici de l'autodeterminació".

"Però també és cert que la Generalitat està asfixiada financerament i necessita urgentment omplir les arques, que estan buides. El consens potser li permetria obrir l'aixeta i omplir la caixa, però perdria la clau i probablement els vots. De moment, Mas guanya temps, dilatant la decisió. L'única manera que té de no haver de triar és convocar eleccions anticipades i deixar que el poble decideixi" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat