Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de maig del 2015 | 14:55
Recull de premsa

Martí: "L'esquerra que té ganes d'assolir per a Catalunya la plena llibertat"

"¿Faran oposició ERC, la CUP i la resta de plataformes en comú? ¿No li interessa a l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, per exemple, l'acord amb un moviment d'esquerres que està inequívocament al costat dels que defensen un referèndum per a Catalunya?"

El portaveu de Moviment d'Esquerres (MES), Jordi Martí, ha dit a un article que Barcelona és "molt més que els límits administratius del seu ajuntament": "La futura alcaldessa, emparant-se en una llei del govern metropolità teixida quan només es preveia l'alternança entre CiU i PSC, es convertirà, també, en presidenta de l'Àrea Metropolitana si no és que hi renuncia".

"Allà es trobarà amb una majoria minvada del PSC --ha avançat-- que obligarà a equilibris complexos. ¿Faran oposició ERC, la CUP i la resta de plataformes en comú? ¿No li interessa a l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, per exemple, l'acord amb un moviment d'esquerres que està inequívocament al costat dels que defensen un referèndum per a Catalunya? ¿No és el territori natural on el sobiranisme s'ha d'expandir i li interessa tenir govern? ¿No és precisament a l'Àrea on s'ha de dibuixar el projecte de la capital del país per a aquest segle?"

A un article al Diari ARA Martí hi ha continuat preguntant: "¿Deixarem passar aquesta oportunitat només perquè considerem que l'alcaldessa no ha abraçat l'estelada? Les estratègies del transport, l'aigua, l'urbanisme contemporani, el turisme, la reactivació econòmica i l'ocupació, les polítiques ambientals... o seran metropolitanes o no seran. Barcelona, entesa com a districte federal, és la capital que el nou estat necessita per inserir la ciutat en el món global. I és que si hi ha alguna estructura pública que mereix la qualificació d'estructura d'estat és, sens dubte, aquesta".

Martí ha insistit en què el sobiranisme té "una assignatura pendent a les grans àrees urbanes del país" ja que llevat de Girona, a les capitals i als grans municipis metropolitans "les victòries electorals han recaigut en forces polítiques no independentistes": "El mateix resultat d'ERC-MES a Barcelona s'ha d'analitzar en aquesta clau. No es tracta de tornar a reivindicar l'enfrontament entre les dues bandes de la plaça Sant Jaume, però sí la manca d'un relat urbà de bona part del sobiranisme".

"L'aire de les ciutats ens fa lliures, deia la vella dita medieval. A Barcelona, el 24 de maig va bufar-hi una ventada que més valdria que la sabéssim aprofitar. Amb generositat els que la van protagonitzar i amb audàcia l'esquerra que té ganes d'assolir per a Catalunya la plena llibertat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat