Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de juliol del 2013 | 16:25
Recull de premsa

Mateu: "Qui s'ha radicalitzat és el Govern Balear, l'Obra és com sempre"

"Davant uns atacs tan ferotges, que no havíem viscut ni en temps del dictador, és molt necessari que l'Obra sigui potent. I sort que l'Obra ha tingut força per acarar aquesta agressió; si no, estaríem aniquilats".

El perisident de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha dit a una entrevista que el Govern Balear s'ha radicalitzat perquè "ha sortit del consens en matèria lingüística" i ha puntualitzat que aquesta radicalització és cosa de Bauzá "perquè dins el PP hi ha moltes sensibilitats".

"Tenim militants del PP, del PSOE, del PSM. Pràcticament de totes les forces democràtiques. El catalanisme a les Balears sempre ha estat molt transversal" ha sentenciat Mateu, qui ha continuat explicant que durant la Transició aquest catalanisme "va permetre aprovar un Estatut amb cara i ulls que ara s'ha de reformular perquè hi ha un partit que es radicalitza".

"L'Obra no s'ha radicalitzat. És on ha estat sempre. El català, com a llengua pròpia, ha de tenir molt més recorregut del que ha tingut, fins i tot amb governs propicis a la normalització. I què diu el bauzanisme? Que hem anat massa lluny" ha lamentat.

Finalment Mateu ha denunciat que l'Obra no ha rebut cap subvenció del govern i ha lamentat que des de l'administració els han dit "radicals i nazis". "I per demostrar aquesta fòbia diuen que ens han donat una subvenció que conté errades, malgrat que el mateix Govern Balear reconeix que està ben feta i que el problema és el retard de l'administració a concedir-la" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat