Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de d'octubre del 2015 | 11:34
Recull de premsa

Mira: "No podem simplement fer festa cívica d'un "dia nacional": hem d'aprofitar-lo, com a mínim, per sabem d'on venim, on som, i cap on volem anar"

En un article al Punt Avui ,el reconegut antropòleg i sociòleg, Joan Francesc Mira reflexiona en relació a la celebaració del 9 d'octubre demana als valencians que reflexionin "Els valencians haurien de començar a

pensar si realment ja n'hi ha prou del que hem tingut fins ara, i si cal buscar decididament un canvi més profund".

Així, per Mira "Commemorar cada any, com fem els valencians, el nostre naixement o la nostra entrada en la història, hauria de ser alguna cosa més que un ritual" ja que "No podem simplement fer festa cívica d'un "dia nacional": hem d'aprofitar-lo, com a mínim, per sabem d'on venim, on som, i cap on volem anar. Venim d'una etapa de fracassos relatius, és cert: no vam aconseguir l'autonomia que molts desitjàvem, ni tan sols el manteniment d'un nom com el de País Valencià capaç de servir de suport a un projecte vertaderament nacional".

I conclou "Els fonaments cívics per un canvi substancial de direcció són ben reals, i la capacitat de les forces polítiques que aspiren a aquest canvi també hauria de ser-ho. I ho serà, a condició que tinguen, en primer lloc una lleialtat bàsica al propi poble i país"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat