Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de maig del 2011 | 17:08
Recull de premsa · País Valencià

Martí Domínguez: "L'única salvació de la cultura catalana al País Valencià provindrà d'una Catalunya sobirana"

Domínguez, escriptor i editor de Mètode, només ha arguït una condició: "Això donant per fet que, un cop lliures, els catalans no s'obliden de nosaltres, els valencians".

Martí Domínguez

L'escriptor Martí Domínguez ha assegurat que, ara que els catalans es debaten "entre el desig de conquerir la llibertat i la filosofia del peix al cove", al País Valencià "s'han seguit amb interès les consultes per la sobirania realitzades a Catalunya". "Fins ara, ha imperat la filosofia -ha indicat l'autor de l'article El País Valencià i la independència-. Però fins i tot Jordi Pujol ha convingut que aquella entelèquia [...] feia recular massa".

Sobre aquestes dues opcions, l'autor de l'article ha sentenciat que "l'única possibilitat de salvació de la cultura catalana al País Valencià provindrà d'una Catalunya sobirana", i ha desmitificat els arguments que pretenen fer apocalíptica la influència de la independència del Principat al País Valencià: "La independència de Catalunya posaria en l'ull de mira els sectors valencianistes, que serien encara més perseguits des de l'espanyolisme imperant. No crec que siga cert [aquest argument]: resulta difícil, en una societat democràtica, imaginar una persecució encara més implacable".

Domínguez també ha descartat l'opció que el País Valencià quedi "aïllat de tot i tots, orfe, i a la deriva" després de la creació de l'Estat català: "Ens passarà com a les Illes Balears. Compartirem un mateix destí, i potser també, si fórem capaços de redreçar fòbies, un mateix futur. Socioeconòmicament una unió a Catalunya, en forma de confederació, ens interessa molt més que el lligam amb Espanya. El corredor mediterrani no s'ha realitzat perquè a Espanya no li ha interessat". En aquest sentit, ha conclòs que l'única salvació de la cultura pròpia provindrà d'una Catalunya independent, sempre i quan "els catalans no s'obliden de nosaltres, els valencians".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat