Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de febrer del 2015 | 16:41
Recull de premsa

Partal: "Declarem la independència sense por, que la UE ja reaccionarà igual que ho farà amb Grècia"

"En el moment de la proclamació [de independència] la UE acceptarà els fets consumats i cercarà la millor manera d'acomodar-s'hi perquè hi ha un interès superior: no es pot perdre ni territori ni persones".

El periodista Vicent Partal ha dit a un article que cada hora que passa, deixa "la jugada més clara": "Hi haurà acord entre Grècia i la Unió Europea abans no s'acabe el mes. I serà un acord lògic. El govern grec --per tant, els ciutadans grecs que l'acaben de votar-- no accepta la 'troica' [...]. Accepten, això sí, que ha d'haver-hi algun mecanisme de control [...]. I això com es resol? Fàcilment: eliminant la 'troica', creant un nou instrument de control que puga ser acceptat pel govern grec i suavitzant molt les arestes més roïnes del programa d'austeritat."


Basant-se en això, Partal ha indicat que "la totpoderosa 'troica', té els dies comptats" tot i que Alemanya "encara provi d'evitar-ho" i ha preguntat: "Qui se'n recorda, ja, de les amenaces als grecs per tal que no votassen Syriza? Avui fa vergonya de dir-ho, però poques setmanes enrere la Unió Europea amenaçava Grècia de fer-la eixir de l'euro i de la Unió Europea i tot si no votaven allò que volien ells".


Per aquest motiu Partal ha dit a l'article La troica desapareixerà i això és una lliçó (també) per a nosaltres que la UE "en el moment de la proclamació [de independència] acceptarà els fets consumats i cercarà la millor manera d'acomodar-s'hi" perquè hi ha "un interès superior: la Unió Europea no pot perdre ni territori ni persones".


"Cal, sobretot, no deixar-se impressionar --ha conclòs-- per les amenaces. És a dir, fer política i fer-la amb contundència. la independència sense por, que la Unió Europea ja reaccionarà de la mateixa manera que reaccionarà amb Grècia d'ací a poques hores. Diga què diga el senyor Margallo, que ja veureu també com acaba votant allò que li ordenen que vote…"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat