Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de d'abril del 2011 | 18:20
Recull de premsa · Pla de lleida

L. Foix: "Tots podem demanar al Govern com s'administren els tributs que paguem, molt alts per cert"

El periosita i exdirector de La Vanguardia, Lluís Foix, ha instat, a un article a l'Avui, la ciutadania de Catalunya a exigir saber "com s'administren els tributs que paguem, molt alts per cert".

Lluís Foix

Sobre la crisi econòmica que afecta l'Estat espanyol i Catalunya, Lluís Foix ha conclòs que "l'actual crisi del crèdit no és una conseqüència de la crisi dels bancs sinó una conseqüència que ningú preveia, que és l'extraordinari èxit dels bancs en aconseguir transformar una àmplia majoria d'homes i dones, joves i vells, en una raça de deutors".

Foix ha denunciat, també, que la deriva econòmica dels darrers anys ha comportat que de l'hàbit de l'estalvi s'hagi passat "a la dependència del crèdit, de l'esforç a la facilitat de consumir sense produir; de viure, en definitiva, per damunt de les possibilitats": "No es tracta només de fer front a les cícliques bombolles de l'economia sinó de produir més del que es gasta. Només així es podrà mantenir un estat del benestar".

En aquest sentit, l'autor de l'article Retallada ve, retallada va ha denunciat que "retallant i retallant no es crearà riquesa", i tot i no denunciar l'actitud de l'actual govern de la Generalitat, Foix ha culpat "la globalització" de la crisi, la qual "ha creat un divorci entre el poder, és a dir, la capacitat de fer coses, i la política": "El poder s'ha emancipat de la política i ara es troba dins de l'espai global, els fluxos, de tal manera que la política ha quedat privada de poder en l'espai local".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat