Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de juny del 2016 | 13:34
Recull de premsa · Política catalana

Barnils: "Aquí ens estimbarem si per arribar a la independència primer hem de fer un 27-S bis i després votar una Constitució nova"

En un article a Vilaweb el periodista Andreu Barnils afirma "President, la solució per arribar a la independència és convocar un referèndum unilateral d'independència. Tota la resta, separa i divideix. Diria que és evident".

Es fa ressó també  el periodista d'unes paraules d'Elisenda Paluzie de les que ens diu ". Ningú com ella ha descrit el complicadíssim i confús full de ruta actual: 'Junts pel Sí ja ha dit que no farà cap declaració d'independència aquesta legislatura , i que s'anirà a unes noves eleccions dites constituents, i després es treballarà una constitució que es referendarà. De debò algú creu que aquest full de ruta és millor? Que amb aquest desànim les eleccions 'constituents' aniran millor que les del 27-S? Que les forces del sí-no hi seran presents, generant indeterminació en el resultat? Que debatre una constitució sense ser independents té cap sentit? No sé si el Referèndum Unilateral d'Independència el guanyarem o el perdrem, però allargar la decisió sobre la independència desgasta la societat'.

I afegeix al respecte d'aquestes que  "Jo també ho crec, president.  Aquí ens estimbarem si per arribar a la independència primer hem de fer un 27-S bis i després votar una Constitució nova. Vostès i la CUP votant igual dos cops? No em faci riure. Aquest full de ruta és un desastre, i ho sap".

I proposa Barnils "Benvolgut president, pot convocar el referèndum emparant-se en una DUI prèvia, com diu Abat Ninet. Per mi, bonic bonic el seu full de ruta, DUI i doctrina canadenca inclosa. També pot fer-ho basant-se en la Llei de la Transitorietat Jurídica, com diu altra gent. Seria coherent amb el  full de ruta actual. Ho entendria perfectament. Sigui com sigui, si ho fa, i no em llegeixi malament, per primer cop després del 9-N, vostè i jo votaríem el mateix".

I acaba "Benvolgut president, ara em surt tutejar. Puc? Imagina't que ho dic al carrer de les Tàpies: en quinze mesos no et veig capaç d'arreglar les hòsties entre Junts pel Sí i la CUP. Ni tu, ni ningú. Rivals per tot arreu. Sí que et veig convocant un referèndum unilateral d'independència. A tu, i a alguns més. No gaires. Jo ho veig així.

I molts encerts, president!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat