Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de desembre del 2015 | 13:04
Recull de premsa · Política catalana

Pere Cardús: "Només queda un camí cap a la independència i és aquest"

En un article a Vilaweb el periodista Pere Cardús afirma en relació a la cita del 20-D que "Espanya no canviarà en res de substancial respecte de la qüestió catalana" i que per tant  "que passin les eleccions espanyoles i continuem. I continuem, evidentment, amb un acord com més aviat millor".

Cardús demana : "Els de la CUP: adobeu com vulgueu el desastre. Els altres: comenceu a preguntar-vos també què heu fet malament i per què el resultat del 27-S no va ser tan gloriós com volíeu" perquè afirma "al cap i a la fi, la responsabilitat que el país visqui en la indignitat actual és només nostra. I especialment de tots els qui han governat fins ara".

I després de l'acord el que cal és "començar a fer passes fermes en direcció a la independència. Per exemple, fer un pressupost d'estat independent. Començar a finançar les estructures d'estat bàsiques i treballar sense parar fins que siguin una realitat" i ens alerta "cal engegar tot això sense esperar gaire temps més. El 2016 ha de ser l'any per a bastir el nou estat català. Si ens passem l'any rumiant com ho farem, ja podem anar preparant les exèquies del procés sobiranista. Era cert que el 27-S era un plebiscit? Doncs ara cal assumir-ne les conseqüències o, com diem habitualment, el mandat democràtic. Tot el que no sigui fer això serà un frau democràtic considerable que passarà factura als responsables".

I conclou "Si per Cap d'Any o per Reis ja hi ha investidura, que la cosa comenci a avançar sense esperar ni un segon. Si el govern avança, hi ha un poble que no fallarà. Ho ha demostrat i ho tornarà a demostrar. Que la CUP estigui a l'altura. Que hi estigui el nou govern i el president. Que hi estigui el poble sencer. I això voldrà dir renúncies individuals de tothom perquè no hi hagi cap més renúncia col·lectiva i nacional"


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat