Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de febrer del 2011 | 15:42
Recull de premsa · Política

Alfred Bosch: "President, ha costat molt abraçar el dret a decidir. On és l'obstacle?"

Barcelona · L'escriptor Alfred Bosch s'ha dirigit al president de la Generalitat, Artur Mas, per demanar-li explicacions sobre les seves declaracions referents a la consulta per la independència de Barcelona del proper 10A: "President, amb tot el respecte, no entenc el teu dilema.

[...] Em costa comprendre que dubtis si aniràs a votar o no. Quin és el problema?".

A un article titulat Artur Mas, Bosch reitera la seva demanda: "Segons dius, no és cap dilema entre el sí, el no i el vot en blanc; això dius que ho tens resolt. Dius que el dilema radica en el mateix fet de votar. Juraria que de no votar en diuen abstenir-se, i que jo sàpiga és el primer cop que et planteges abstenir-te en una cita a les urnes".

De manera mordaç, l'escriptor ha explicat que se li fa "de mal pair" que el seu màxim representant "no acabi de decidir-se" quan al damunt es tracta de la pregunta "més important que ens podem arribar a plantejar": "Ha costat molt arribar al punt on som, el d'abraçar el dret a decidir. On és l'obstacle, doncs?". Alfred Bosch ha recordat que Artur Mas va dubtar de donar suport a la convocatòria del proper 10 d'abril perquè la pregunta del referèndum divideix: "Aquí et dono tota la raó". "Em sap greu -ha continuat l'autor de l'article-, però les preguntes ja ho tenen, això, sempre que puguis triar respostes diferents. Si només hi ha una opció, l'interrogant té la virtut de no dividir, però té el defecte de deixar poc marge de llibertat".

Bosch ha assegurat, però, que la divisió d'opinions "no sempre porta a la brega, oi que no?" i ha dirigit, a través de l'article, diversos dubtes al president: "I ja que hi som, em corromp un neguit bàsic; quan vinguin les municipals, què faràs? I a les espanyoles? I en qualsevol altra ocasió?". "Una convocatòria política exigeix triar -ha conclòs Bosch-, i sempre acaba en divisió de vot. També t'abstindràs? Necessito resposta, ets el meu president. Ben cordialment".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat