Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de desembre del 2009 | 15:19
Recull de premsa · Política

Lluís Foix: "La política construïda sobre emocions és de curt recorregut"

Barcelona · El periodista Lluís Foix creu que els resultats de les consultes celebrades el diumenge "parlen per si sols". Considera que "seria un error pensar que els últims debats polítics entre Espanya i Catalunya no han creat un gradual distanciament afectiu entre Madrid i Barcelona".
El periodista constata "cansament, segurament per ambdues parts per continuar en l'empresa comuna". El problema, segons Foix, "és determinar si Catalunya vol anar pel seu compte pacíficament i democràticament. La independència no arribarà per consultes que rebel·len un cert sentimentalisme adolescent, sinó per una voluntat general majoritària que tingui en compte la preservació de la identitat i, sobretot, els interessos de la majoria de catalans".

Per això, reclama que "es aviat es faci un referèndum de veritat, que s'obri un debat en el que els partidaris del model nord-americà o l'alemany puguin exposar les seves raons federals i els que només accepten la independència puguin defensar el seu". Foix conclou l'article advertint que "la política construïda sobre emocions és de curt recorregut", en canvi, "la que introdueix la racionalitat i els interessos acostuma a ser més sòlida i duradora".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat