Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de desembre del 2010 | 15:40
Recull de premsa · Política

Jordi Carbonell: "La divisió de l'independentisme ha estat extraordinàriament negativa"

Barcelona · Jordi Carbonell, expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha argumentat la davallada de vots d'ERC a les darreres eleccions i ha explicat que "la divisió de l'independentisme ha estat extraordinàriament negativa". Carbonell ha insistit en què "no pot ser" que la pèrdua de vots dels republicans sigui deguda "només a causes externes" i ha dit que "una cosa que ha fet malament han estat les lluites internes": "Això ha estat un dels elements que expliquen la baixada electoral".

"Crec que Esquerra -ha continuat Carbonell a una entrevista a El Triangle- no en va fer prou per evitar les escissions que ha patit els darrers anys; no ha fet prou esforç per impedir-les. Potser era difícil fer-ho. Però, en tot cas, fa la impressió que les escissions del Reagrupament i de persones que han anat a la Solidaritat van ser preses per la direcció amb molta tranquil·litat".

Jordi Carbonell ha defensat que "assolir la unitat" dels independentistes "era indispensable" però ha defensat que ERC "no té crisi ideològica" sinó que és un problema "d'objectius", cosa per la qual "és necessari" que hi hagi "nova gent que pugui assolir-los": "s molt important que aquest país tingui un independentisme sòlid, assenyat, que analitzi a fons els problemes de la societat".

Jordi Carbonell, que acaba de publicar les seves memòries Entre l'amor i la lluita (Proa), ha explicat part de la seva trajectòria vital com a resistent antifranquista al Front Universitari de Catalunya, una cèl·lula en la qual també hi van participar Joan Vilà, Joan Hernández Roig i Jordi Galí: "Allí vaig aprendre moltes coses: vaig entrar per primera vegada en la idea dels Països Catalans, que ja no he deixat, i en el plantejament independentista, que trobo l'únic racional per al nostre país".

L'entrevistat també ha recordat el seu pas per Enciclopèdia Catalana i la seva voluntat de crear una "obra de referència nova" per a Catalunya: "Una enciclopèdia universal però feta des d'un marc propi, que en aquest cas eren els Països Catalans com a nucli central".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat