Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de gener del 2011 | 15:45
Recull de premsa · Política

Jordi Carbonell: "Puigcercós i Ridao han de dimitir, i Esquerra s'ha de replantejar"

Barcelona · El filòleg, polític i activista Jordi Carbonell analitza els resultats de l'independentisme en les eleccions del 28-N i afirma, en una entrevista a la revista Presència, que "Esquerra ha tingut el resultat que es mereixia". Creu que "ara el que es mereix la direcció és plegar", ja que "quan una direcció porta un partit a un desastre com el d'Esquerra, a qualsevol país del món democràtic, aquest dirigent plega". Per això, creu que "Puigcercós ha comès uns errors polítics que l'obliguen a dimitir. En Puigcercós ha de dimitir, en Ridao ha de dimitir. I Esquerra s'ha de replantejar".

Carbonell afirma que "hi ha un partit polític que ha treballat amb eficàcia i amb èxit, recollint uns errors de la política anterior. I hi ha uns partit que han provocat aquests errors i que han comès l'error fonamental de situar-se fora de les necessitats reals de la societat". Assegura que "CiU ha tingut l'habilitat de situar-se en el nivell que volia la societat", i el PSC, ERC i també ICV però en menor grau, "han comès l'error brutal de fer uns plantejaments...; en el cas del PSC, espanyolistes i per tant, contraris als interessos reals de la societat catalana"; i en el cas d'Esquerra "il·lusions, absurds". En aquest sentit, afirma que "plantejar que s'ha de fer un plebiscit immediat no ho pot plantejar ningú, perquè el resultat de les enquestes sobre la independència han demostrat que la independència és minoritària dintre de la societat catalana".

Carbonell s'autodefineix com a "profundament independentista", i és que creu que "la independència és, absolutament, l'única solució possible per al poble català, per al poble dels Països Catalans, per a tots, però no és una solució que sigui per demà, perquè aquest país no està madur per plantejar-la". Carbonell fa un balanç positiu del govern en les dues últimes legislatures, però valora negativament que "Esquerra hagi desacreditat la seva pròpia acció de govern, quan en realitat havia d'haver elogiat l'acció del seu govern". Creu que el govern tripartit tenia "un president magnífic. Em semblava una cosa extraordinàriament positiva que aquest país tingués un president nascut a Andalusia", però considera que "el president no va saber portar fins a les últimes conseqüències la seva condició de president del govern". D'altra banda, afirma que "no és veritat que el govern de Pujol fos un govern d'èxit perquè va cometre molts errors", i un de principal, "és el del peix al cove". Finalment, creu que "el contracte etern d'Espanya amb Catalunya converteix Catalunya en una colònia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat