Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de gener del 2011 | 17:37
Recull de premsa · Política

Antoni Castellà: "s un bon moment per intentar consensuar el model de governança català que ens ha de permetre negociar amb Madrid"

Barcelona · El nou secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha afirmat en una entrevista a El Punt que "és essencial obrir un debat serè i seriós sobre com podem millorar les eines de gestió i de governança" de les universitats i que, en aquest sentit, " ara és un bon moment per intentar consensuar, en el termini d'un any, el model de governança català que ens ha de permetre negociar amb Madrid una modificació de la llei estatal d'universitats".

Castellà, però, s'ha centrat especialment en el finançament de les universitats. El secretari ha apostat per un model de finançament variable que premiï o castigui a les universitats en funció de la seva eficiència. "Sobretot -ha dit- en una situació crítica de les finances públiques, en què tot indica una retallada del 10% del pressupost consolidat". Així doncs, Castellà ha explicat que "seria un error estratègic plantejar una retallada lineal. Per això hem començat a retocar l'actual model per fer que l'impacte del 10% sigui major o menor en funció de com la universitat estigui fent les coses".

El secretari d'Universitats també ha marcat que "el calendari per presentar i consensuar el nou model és d'aquí a la primavera", però que es plantejarà en dues fases: una, ara, i l'altra, d'aquí a un any. Pel que fa a l'afectació de la retallada en l'àmbit de la recerca, Castellà ha admès que caldrà "ser curosos en què podem estalviar perquè l'impacte sigui el mínim. Tenim -ha afegit- un molt bon sistema de recerca al nostre país, amb uns resultats molt potents i, per tant, és un model a consolidar i a preservar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat