Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de desembre del 2010 | 16:20
Recull de premsa · Política

Jordi Cabré: "El primer que ha de fer CiU és exigir que el TC modifiqui els criteris de la sentència"

Barcelona · L'escriptor Jordi Cabré ha indicat que CiU, al capdavant de la Generalitat de Catalunya, "ha d'exigir que el TC suavitzi, modifiqui o matisi els criteris que emanen de la sentència sobre l'Estatut" en cas que "les majories o les conveniències a Madrid li ho permetin". A un article a l'AVUI, Cabré ha puntualitzat que "un cop comprovat que no estem parlant de justícia ni de legalitat, sinó de política" i un cop observades "les greus conseqüències que això pot tenir per al nostre dia a dia",  és "fonamental" que ens dediquem a "salvar els mobles destrossats".

Tot i que l'autor de Peix al cove! ha dit  entendre que"peix al cove ha quedat antiquat com a terme" i que també "està mal connotat, conté un to despectiu", ha sentenciat que aquesta estratègia se la pot denominar "simplement influència, negociació, tant se val": "No cal pretendre canviar la composició del TC, ni modificar la Constitució: només condicionar la jurisprudència d'un tribunal tan altament polititzat, en favor d'una interpretació més favorable de les nostres normes essencials. Si d'això han de derivar traspassos, o infraestructures, benvinguts siguin: però el que no podem permetre és que una bomba de rellotgeria quedi permanentment situada damunt de qualsevol cosa que fem o pretenguem fer com a país".

Jordi Cabré ha assegurat que en la història de la política catalana "hem raonat i argumentat molt" i que actualment "exercint el poder, condicionant el poder, tornant a fer realpolitik, musculant l'astúcia" podrem tornar "a fer algun camí en positiu": "Peix al cove? Com li vulguin dir. Faves comptades, proposo jo". "Després de l'Estatut -ha continuat l'escriptor-, que s'havia d'intentar (i que jo no descartaria que un dia es tornés a plantejar), ja sabem que no podem canviar Espanya i que, a més, Espanya encara pretén canviar-nos a nosaltres. Aquest llarg psicodrama el vam cloure advertint que volem ser reconeguts com el que som, i que en tot cas volem decidir el nostre futur".

Amb aquest panorama Cabré ha conclòs que a partir d'ara s'ha de progressar: "Com s'ho faran els nous protagonistes per a presentar algun resultat tangible? En economia, en infraestructures, en autogovern: els ho permetrem, o bé farem caricatures d'un peix i d'un cove, tot emetent comodíssimes insinuacions de covardia?".  "s clar que hi ha els horitzons -ha sentenciat Cabré-, però hem vist com les gasta l'Estat i hem vist fins on arriben les nostres pròpies forces. No vindrà l'arcàngel Gabriel a treure'ns de l'olla. Catalunya aviat tornarà a sortir a escena i haurà de prendre decisions greus, fer actes de sobirania".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat