Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de d'octubre del 2009 | 14:40
Recull de premsa · Política

Lluís Foix: "Com més corrupció, més llibertat per assenyalar els que actuen en benefici propi"

Barcelona · El periodista Lluís Foix reflexiona, en un article a l'Avui, sobre els darrers casos de corrupció. Foix creu que "el que està passant darrerament a València, Madrid i Barcelona no són signes socials malaltissos sinó la vitalitat d'un sistema que té capacitat correctora". El periodista considera que "com més corrupció, més transparència, més llibertat per poder assenyalar els que en nom d'una idea, d'un partit, d'un ajuntament o d'un govern han actuat en benefici propi i en contra dels interessos dels altres".

Foix assegura que "no sóc partidari, perquè va en contra de la condició humana, de fer cau i net, de posar el comptador a zero, de construir una societat perfecta en què tothom ho fa tot bé". Creu que "el més prudent i més eficaç és afrontar la realitat amb totes les seves complexitats posant tothom davant de les seves responsabilitats". Assegura que "potser s'ha parlat massa de valors o s'ha oblidat el que és més important, que són les conductes". Per això, afirma que "hem d'acostumar-nos a retre comptes dels actes públics i de les seves conseqüències lesives per al bé comú i els altres". Foix demana "que ningú es posi nerviós", ja que creu que "ens en sortirem i al final serem més lliures i més forts".

D'altra banda, assegura que es pot exercitar la política com a professió de moltes maneres. N'hi ha dues que són clares i potser les més freqüents: "o es viu per a la política o es viu de la política". Dit altrament, "hi ha qui pensa i actua com si la política fos només poder i altres que pensem que també és pedagogia i, sobretot, servei".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat