Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de d'octubre del 2011 | 17:07
Recull de premsa · Política

"No només d'antibasquisme viu l'espanyolisme. Desarmat Euskadi, poden disparar cap a Catalunya"

Martí: "El final de violència neguiteja determinats sectors de l'espanyolisme [...] perquè els deixa sense coartada. La violència era l'excusa per criminalitzar l'autodeterminació, el dret a decidir o la independència".

Pere Martí

"La reacció furibunda, obtusa i antidemocràtica de la dreta política i mediàtica espanyola davant la conferència de pau de Sant Sebastià era de preveure" ha indicat el periodista Pere Martí a un article publicat a l'Ara. "Igual que els progres ─ha continuat─ vivien millor contra Franco, els fatxes vivien millor contra ETA. Només cal fer una ullada a les portades de determinats diaris de Madrid d'avui, per entendre la magnitud de la tragèdia que estan vivint".

Martí ha denunciat que aquests mitjans de comunicació "fan partes de guerra, no informació" i estan "indignats" perquè el seu final previst d'ETA "era l'esclafament, la derrota militar, la humiliació, i no serà així". "Tampoc no serà el final previst per ETA, el de la independència d'Euskadi" ha sentenciat. Pere Martí ha indicat a l'article L'espanyolisme es queda sense coartada que aquest serà el final d'un conflicte armat que "a partir d'ara es resoldrà per vies pacífiques però amb molts serrells per tancar i una ferida que trigarà molts anys a cicatritzar".

"Deien que abordar-los era fer el joc a ETA. Sense ETA ja no podran dir-ho. S'han quedat sense coartada" ha conclòs. Tot i això l'autor de l'article ha dit que no cal fer-se il·lusions: "L'espanyolisme fa molts segles que es nodreix ideològicament i per tant es rearma fàcilment. No només d'antibasquisme viu l'espanyolisme. L'anticatalanisme també forma part del seu ADN i per tant, la immersió lingüística o el pacte fiscal poden ser els seus nous objectius a combatre. Desarmat Euskadi, poden disparar cap a Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat