Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de d'abril del 2011 | 18:50
Recull de premsa · Política

Carles Ribera: "Espanya és un artefacte polític fet contra els interessos de Catalunya"

El periodista Carles Ribera ha indicat que la millor bandera per brandar el dia 14 d'abril "no és pas la tricolor sinó quatre barres amb estrella solitària sobre triangle blau".

Carles Ribera

Per què? Segons l'autor de l'article República, publicat al diari Avui, la commemoració del dia de la República empeny molts catalans a treure al balcó la bandera tricolor: "Em refereixo a la tricolor amb franges vermella, groga i morada que va identificar la democràcia espanyola dels anys trenta. La despleguen com si fos una bandera preferible a l'actual ensenya constitucional, rojigualda".

Ribera ha insistit en què la República espanyola "no va ser pas millor per a Catalunya que el règim actual" perquè va començar "amb el senyor Azaña com un ZP avant la
lettre
, prometent acceptar la voluntat dels catalans
" i va continuar després "amb el mateix senyor recordant aquella memorable frase que sosté que l'única manera de controlar els catalans és bombardejar Barcelona cada 50 anys".

"No ens fem il·lusions -ha conclòs el periodista-. Espanya és un artefacte polític fet contra els interessos de Catalunya, adopti la forma que adopti. Per això, la millor bandera per brandar no és pas la tricolor sinó quatre barres amb estrella solitària sobre triangle blau. La resta són romanços. O autoengany".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat