Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de juny del 2011 | 16:38
Recull de premsa · Política

Carod: "Hi ha d'haver espai per a una opció progressista, d'esquerres i inequívocament nacional"

"Una opció on càpiguen els catalans progressistes que volem un estat per a Catalunya, de debò, lluny de la retòrica federalista o independentista".


Josep-Lluís Carod-Rovira

Josep-Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat, ha insistit en què a Catalunya li cal una opció política, encara inexistent, que sigui "progressista, reformista, d'esquerres, moderna, que sigui, alhora, una opció inequívocament nacional. I nacional vol dir que no depengui de cap partit de Madrid i que la seva prioritat sigui Catalunya."

A un article publicat al diari Ara, Carod-Rovira ha sentenciat que aquesta nova aposta política ha d'aglutinar membres que "a Espanya, pactin amb l'esquerra espanyola, hi negociïn, arribin a acords" però que en cap cas s'hi subordinin. "Una opció on càpiguen els catalans progressistes que volem un estat per a Catalunya, de debò, lluny de la retòrica federalista o independentista. Una opció realista i amb el coratge i visió suficients perquè aquest país faci el pas endavant massa temps pendent" ha indicat.

L'autor de l'article ha sentenciat que és necessari que aquest espai polític existeixi perquè "alguna cosa, i greu, passa en un partit com el PSC en què hi ha gent a qui dol més haver perdut una diputació que la Generalitat": "La imatge que finalment n'ha quedat [del PSC] és la d'un partit que, a l'hora de la veritat, opta sense vacil·lacions pel PSOE i no per Catalunya". Pel que fa a ERC, Carod ha dit que "aquest deu ser l'únic partit del món en què una part dels dirigents i dels militants ni tenen vocació de majories (a veure si encara guanyarem...!) ni volen governar i, doncs, prefereixen l'oposició i la condició de grup petit i controlat".

"L'independentisme –ha continuat l'autor de l'article- no és una ideologia, sinó un objectiu, com tampoc no ho és el federalisme o l'autonomisme. En tots aquests casos n'hi ha de conservadors i de progressistes". Per això mateix, Carod ha conclòs que aquesta opció política " és absolutament necessària i ara no hi és".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat