Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de maig del 2012 | 19:29
Recull de premsa · Política

Culla: "El moment exigeix ​​un líder que expliqui on anem, quines dificultats trobarem i què hi haurà a la meta"

"Tinc enormes dubtes que Hollande àlies 'flanby', un 'apparatchik' gris i sense carisma ni cap experiència de govern, pugui ser el Franklin Roosevelt que Europa necessita".

L'historiador Joan B. Culla ha destacat la manca de lideratge que viu l'Europa de la crisi a un article on hi assegura que a Europa li "falta valor" per adoptar decisions atrevides, i lideratge "concret, distingible i potent".

L'autor de l'article Crisi de lideratge ha dit que aquest lideratge no es troba avui dia "en cap cas a l'abast dels aparells burocràtics i administratius anònims de la UE, ni dels organismes a 27 veus que es reuneixen tan sovint a Brussel·les".

Posant la veritat com a camí per a la sortida de la crisi, Culla s'ha qüestionat: "Quin líder europeu ha dit la veritat, tota la veritat, des que va començar l'actual crisi? ¿Rodríguez Zapatero, el dels brots verds? ¿Mariano Rajoy, amb les seves promeses impossibles de complir i les seves tergiversacions? ¿Nicolas Sarkozy, brillant estrella de la Comédie Française...?".
Allò que les circumstàncies exigeixen és justament tot el contrari del què practica Rajoy".
Sobre la primera ministra alemanya, Angela Merkel, l'autor de l'article ha sentenciat que "per perfil personal, per ser la cap del Govern alemany perquè la història pesa molt, no es troba en condicions d'assumir el lideratge polític i moral(abans moral que polític) que a la Unió Europea ens urgeix tenir", i ha esmentat diversos noms: "¿José Manuel Durão Barroso, l'esmunyedís i camaleònic president de la Comissió Europea? ¿Herman Van Rompuy, el president del Consell Europeuanodí fins a la invisibilitat?".

"Amb franquesa ─ha continuat─, no m'imagino cap dels dos reactivant milions d'europeus angoixats pel seu futur. No els veig explicant de manera comprensible on anem, quin és el camí, quines dificultats cal superar i què trobarem en arribar a la meta. I allò que les circumstàncies exigeixen és justament això, és a dir, tot el contrari del que practica Rajoy".

"Arribats a aquest punt, crec endevinar el que estan pensant un bon nombre de lectors: això s'arreglarà demà passat, quan François Hollande guanyi les presidencials franceses. Tant de bo, però albergo enormes dubtes que Hollande àlies 'flanby', un 'apparatchik' gris i sense carisma ni cap experiència de govern, pugui ser el Franklin Roosevelt que Europa necessita" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat