Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de febrer del 2016 | 11:06
Recull de premsa · Política

Llansana: "Justícia de Catalunya?"

En un article al Punt Avui Marina Llansana fa referència a l'acte de presa de possessió del nou president del TSJC,Jesús María Barrientos, i ens diu al respecte que considera "un gran encert la decisió del president Carles Puigdemont de no assistir a l'acte de presa de possessió de Barrientos perquè les batalles,

en política, també es lliuren al terreny dels gestos, de les formes, de les litúrgies, dels protocols i dels símbols".

I explica el perquè "El TSJC és el tribunal que s'expressa sempre en castellà i a canvi diu a l'administració com ha de fer servir el català, és el tribunal que jutjarà representants polítics escollits democràticament per haver convocat una consulta popular, és el tribunal que va triar la data de l'afusellament de Lluís Companys per fer declarar Artur Mas com a imputat i és el tribunal que, quan ha calgut, ha fet la feina bruta al Tribunal Constitucional espanyol".

D'altra banda i pel que fa a les declaracions de Barrientos en les que afirmarva que ningú hauria de buscar solucions als tribunals sobre el procés polític obert a Catalunya Llansana creu que són un "gran contrasentit tenint en compte que el TSJC jutjarà la causa del 9-N, un cas que és la icona de fins on pot arribar la judicialització de la política. Si el missatge de Barrientos era destinat a Rajoy, benvingut sigui, però aleshores haurà de demostrar amb fets que no vol jutjar causes polítiques; d'oportunitats no n'hi faltaran els propers mesos".

I per tot això conclou "mentre Barrientos no demostri el contrari –cosa difícil tenint en compte que ha estat escollit pel Consell General del Poder Judicial, de majoria conservadora–, no podem dir que tinguem un Tribunal Superior de Justícia "de" Catalunya, ni tan sols "a" Catalunya, sinó més aviat "contra" Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat