Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de desembre del 2016 | 12:35
Recull de premsa · Política

Llansana: "Que no paguin justos per pecadors. I el més important: que els pecadors paguin.

En un article al Punt Avui ens recorda Marina Llançana que "Divendres que ve se celebra el Dia Mundial Contra la Corrupció i, a diferència de la majoria de les causes que ostenten un dia mundial, aquesta no està en extinció".

I al respecte afegeix "Ho han demostrat una cinquantena de periodistes coordinats per David Fernández i Àlex Romaguera en un llibre que ha necessitat 700 pàgines i quatre volums: l'Atles de la corrupció als Països Catalans, editat per Llibres per la Unitat Popular i Edicions Pol·len.  Un estudi exhaustiu sobre les causes i les xifres de la corrupció i el frau, identificant tots els càrrecs polítics que s'han embutxacat diner públic a les Illes Balears, al País Valencià i al Principat".

D'aquesta obra ens diu Llançana "Del treball gairebé enciclopèdic de Fernández i companyia, n'hem de treure dues lliçons. La primera, el llast que suposa per a un país carregar damunt les espatlles un robatori d'aquesta magnitud; els autors quantifiquen el cost social de la corrupció en 40.000 milions d'euros a l'Estat espanyol, i els Països Catalans no en queden al marge; ara mateix tenim 605 encausats per corrupció, 147 investigacions obertes i 700 causes per frau fiscal. Potser per aquella dita que diu que "quan el mal ve d'Almansa a tots alcança", els catalans som els qui més frau patim, fins al punt que es calcula que el frau té un sobrecost anual per a cada català de 2.120 euros. Si volem construir un país nou, haurem de fer net i, sobretot, establir mecanismes perquè la corrupció no quedi impune".

I conclou "la segona lliçó de l'Atles de la corrupció és que no podem continuar dient que "tots són iguals", perquè no és cert. Revisant les llistes dels noms i cognoms de les persones corruptes que s'han embutxacat diner públic es comprova que no n'hi ha cap, ni un, ni de la CUP ni d'ERC. Que no paguin justos per pecadors. I el més important: que els pecadors paguin".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat