Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de d'abril del 2012 | 17:32
Recull de premsa · Política

Rahola: "Llanos de Luna menysprea dues grans institucions catalanes amb alegre diürnitat"

"El que se li nega al Síndic a la seva pròpia terra se li permet a la Defensora del Poble espanyola. [...] El que em preocupa és si legalment aquest càrrec públic pot menystenir les institucions catalanes".

La periodista Pilar Rahola ha denunciat a un article que l'actual delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna Tobarra, ha "menyspreat"  dues grans institucions catalanes: el Parlament català i el Síndic de Greuges.

A La governanta, Rahola ha explicat que Llanos de Luna "no ha tingut problema" a "insultar" l'estelada "comparant-la amb el banderí d'una banda de música", i ha recordat que la delegada del Govern va menystenir el Parlament en dir que "no compareixeria encara que la citéssin".  

L'autora de l'article també ha explicat que Llanos de Luna va "protegir" un guàrdia civil que "persumptament va agredir un ciutadà per parlar català" i que "ha impedit l'entrada del Síndic de Greuges a les instal·lacions del Centre d'Internament d'Estrangers".
Pot comportar-se així? Si pot fer-ho, aleshores quina porqueria d'institucions tenim"
"És a dir ─ha argumentat─ el que se li nega al Síndic a la seva pròpia terra se li permet a la Defensora del Poble espanyola. Tenim doncs una institució que depèn del Govern espanyol que menysprea dues grans institucions catalanes i ho fa amb alegre diürnitat i amb la traïdoria que permet l'impunitat". El que em preocupa és si legalment aquest càrrec públic pot menystenir les institucions catalanes".

Finalment, Pilar Rahola s'ha qüestionat si Llanos de Luna, des del seu càrrec públic, pot legalment dur a terme aquestes mostres de menyspreu: "Pot comportar-se així? [...] El que em preocupa és si legalment aquest càrrec públic pot menystenir les institucions catalanes. És a dir, no està obligada a comparèixer al Parlament, si és requerida? Pot fer pam i pipa als representants de Catalunya perquè no li dóna la gana donar explicacions? [...] Pot negar la visita a un centre públic del Síndic de Greuges?". 

"Si pot fer-ho, aleshores quina porqueria d'institucions tenim, que el primer agutzil que arriba del regne pot menysprear-les. Bonica dualitat: o governanta histriònica i sobreactuada, o una Catalunya de pacotilla" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Rahola: "En aquest punt el sobiranisme s'ha de fer una pregunta clau: està preparat per al desafiament?"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Notícia · Política catalana
Mas: "Davant d'un estat que ens intimida i utilitza la guerra bruta, hem de demostrar la nostra força col·lectiva"
Notícia · Política
Forcadell reclama a Europa que obri les "portes tancades" als refugiats
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: " Quina innocència autocomplaent i letal! En el CNI deuen estar rient molt, a banda d'agrair aquest regal inesperat del jutge"
La fotografia · General
Forcadell, Puigdemont i Colau demanen combatre l'odi i la intolerància perquè mai més no es pugui repetir l'Holocaust
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Indica publicitat