Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de maig del 2012 | 17:11
Recull de premsa · Política

Ribera: "El futur de Catalunya l'haurem de guanyar a casa, però cal lluitar per ell a fora"

"La vocació pedagògica és més necessària que mai. A tot arreu menys a Espanya, on ja sabem que és picar ferro fred. Anem i expliquem-nos".

El periodista Carles Ribera ha instat els catalans a un article a El Punt AVUI a sortir a l'exterior i explicar-nos.

"El columnista del Financial Times David Gardner és una de les últimes incorporacions rellevants al col·lectiu de convençuts que si els catalans ens gestionéssim els diners les coses anirien millor" ha explicat. I ha continuat: "No ens poséssim pas nerviosos ni en traguéssim conclusions exagerades. L'articulista del prestigiós rotatiu britànic no insinua, ni de bon tros, cap tipus de via secessionista".

Ribera ha assegurat que darrerament la premsa econòmica mundial de referència, "veient el guirigall espanyol i l'efecte dominó que pot generar, està alineant-se amb les tesis catalanes [...] pel que fa a la necessitat d'aturar l'espoli fiscal als territoris més productius", i ha indicat que aquest "ventijol internacional favorable" no és pas casual, sinó "fuit d'una feina sorda que s'està fent des de fa temps".

"Digueu-ne col·lectiu Emma, digueu-ne oficines a l'exterior, digueu-ne eurodiputats, digueu-ne intel·lectuals a l'estranger" ha indicat l'autor de l'article en referència a la feina que des de Catalunya fa temps que s'està fent per projectar una miatge no esbiaixada de la realitat del país.

Ribera ha conclòs que aquesta "pluja fina" topa amb l'aparell d'un estat, l'espanyol: "El futur de Catalunya l'haurem de guanyar a casa, però cal lluitar per ell a fora. La vocació pedagògica és més necessària que mai. A tot arreu menys a Espanya, on ja sabem que és picar ferro fred. Anem i expliquem-nos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat