Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de febrer del 2016 | 11:54
Recull de premsa · Política

Soler:"Mentre no caiguin velles motxilles, el centredreta català no podrà plantejar una batalla ideològica que li és urgent"

En un article al diari Ara l'historiador i periodista, Toni Soler, analitza el moment  delicat que estan passant PP i CDC. Així del PP afirma que "hi hagi eleccions o no, els populars hauran de fer un reset de cap a peus. Potser en aquesta Espanya tan segle XX Albert Rivera està lluny de ser un recanvi o un simple lífting,

com voldria l'Íbex. Però el vell PP no és prou fort per a la majoria absoluta ni prou dúctil per a una coalició. I afegeix que aquest corre el risc "de deixar de ser útil als sectors que tradicionalment li han donat suport".

I pel que fa a CDC creu Soler que "es troba davant de riscos similars, però en una conjuntura més favorable. Presideix el govern català, ha fet una part (només una part) de la renovació i ha adoptat l'independentisme, que és una marca que molta gent associa amb un impuls progressista i regenerador" i els retreu que "davant l'acció de la justícia ha reaccionat tard i amb lentitud; i que amb la seva dèria per capitalitzar el procés ha estat a punt de socialitzar en el conjunt del sobiranisme els seus problemes judicials".

Assegura,però, també que CDC "encarna valors sòlids, un poder municipal amb bona salut i una massa d'electors interclassista i fidel. Té prou base per refer-se i contribuir a eixamplar l'espai de la nova majoria sobiranista.

Així, per a Soler "La renovació també és indispensable perquè CDC pugui redefinir el seu espai. Mentre no caiguin velles motxilles, el centredreta català no podrà plantejar una batalla ideològica que li és urgent".

I conclou "Si CDC, o com es digui en el futur, vol donar veu als seus antics votants, ha de girar full i presentar-se davant la societat amb idees i cares noves. L'estrepitosa caiguda del pujolisme i el traumàtic pas al costat d'Artur Mas són cops difícils de pair, però els convergents no tenen altre remei que convertir aquestes ferides en una oportunitat per regenerar-se i tornar a ocupar un espai que, passi el que passi, continuarà existint".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat