Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de febrer del 2016 | 12:27
Recull de premsa · Política

Vives:"Del moviment a la política"

En un article al diari Ara Antoni Vives  assegura que "El país necessita molta més política. No parlo de la política declarativa, de la política de la gesticulació, de la qual possiblement anem sobrats. Parlo de la política en forma de pla estratègic, de pla d'acció, de construcció d'escenaris alternatius, d'equips competents i preparats per fer front als reptes plantejats".

Així, i en relació a la reforma que Artur Mas vol fer de CDC " basant-se en la constitució d'un gran moviment d'ampli espectre, amb persones de fora del partit, que es proposessin crear una gran força política sobiranista de centre ampli" es pregunta "si l'eina moviment és la que ara ens cal. Perquè, posats a pensar en una societat catalana mobilitzada". I és que per a Vives "l'única opció que té l'independentisme de centre ampli, vinclat a l'esquerra, és l'opció de convertir Junts pel Sí en una nova força política de confluència, de convergència i d'esquerra amb c i amb e minúscules. La força política que ja guanya àmpliament al Parlament, i que hauria guanyat àmpliament les eleccions espanyoles si s'hagués presentat com a tal".

"Ens cal, doncs, un partit. Un gran partit. El partit del Parlament. El que, per cert, volen la major part dels electors de Junts pel Sí, i més enllà. Un partit que haurà de ser necessàriament adaptable a la realitat de cada moment, mentre que capitalitzarà com cap altre la fermesa demostrada en els elements essencials de treballar per la llibertat, pel progrés i per la sobirania nacional" i afegeix que Vives "Ens calen el cap fred i la mirada llarga. Ens calen eines noves per als temps nous perquè si no els objectius plantejats esdevindran senzillament inassolibles. A la societat catalana li cal un nou partit que tingui com a llavor l'amplíssima majoria que el moviment independentista reclama. Per això cal passar d'una vegada del moviment al partit. Fer-ho al revés seria un error imperdonable".





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat