Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de juny del 2014 | 18:07
Recull de premsa

Rahola: "Bauzà és el pitjor que li ha passat al català a les Illes des del dictador Franco"

"Un mestre mallorquí posa en perill la pròpia vida per defensar la seva llengua i mantenir la qualitat educativa, i cap Pablo Iglesias, ni cap Cayo Lara ni cap aspirant a dirigir el socialisme clàssic, ningú no el va a veure ni li dóna suport".

La periodista Pilar Rahola ha dit a un article que des que Bauzà va iniciar un "procés sistemàtic de destrucció del català a les Illes, Jaume Sastre va decidir que calia lluitar perquè, com diu ell mateix, allò que no es fa, no arriba enlloc".

A l'article Vaga de fam Rahola ha reproduït un fragment dels motius de la vaga de Sastre: "Com ahir i com sempre, avui és un altre dia per demostrar que defensar la llengua, la cultura i el territori no té data de caducitat. Hi ha moltes causes justes i nobles per les quals lluitar arreu del món, però la nostra llengua, la de Ramon Llull i la dels nostres pares, des del 1229 ençà, només té els seus parlants per fer-la viva i plantar cara als enemics que la volen exterminar. L'educació és la garantia que fa possible la supervivència del nostre poble".

"Jaume Sastre fa 37 dies que lluita --ha insistit Rahola--. Ha perdut 20 quilos i els metges l'han avisat que té la glucosa i la potasa sota mínims i que el cos ja està devorant la proteïna muscular. Però ell cita Tito Vilanova i diu allò de "seny, pit i...", i es manté ferm en la lluita".

L'autora de l'article ha recordat que durant aquests 37 dies els suports a Sasrte "han estat notables" però que "també hi ha alguns silencis notables que voldria assenyalar": "El primer, el del Govern balear, per bé que tampoc cal esperar res d'una gent que percep la cultura com una enemiga, que intenta destruir un llegat lingüístic mil·lenari i que actua amb la impunitat del colonitzador. Bauzà és el pitjor que li ha passat al català a les Illes des del dictador Franco".

"Un mestre mallorquí posa en perill la pròpia vida per defensar la seva llengua i mantenir la qualitat educativa, i cap Pablo Iglesias, ni cap Cayo Lara, ni cap amic de les famílies plurals, ni cap aspirant a dirigir el socialisme clàssic, ningú no el va a veure ni li dóna suport. Com si no existís" ha lamentat.  Finalment Rahola ha conclòs que en qüestions de defensa de la nostra identitat i cultura, "estem sempre molt sols".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat