Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de juliol del 2012 | 19:06
Recull de premsa

Rahola: "Per què no ens declarem insubmissos d'una vegada, i ens plantem?"

"Tal vegada la via de la insubmissió és difícil i tortuosa, però sabem perfectament que l'altra és una via morta."

La periodista Pilar Rahola ha explicat a un article que l'espoli fiscal a Catalunya ve de lluny , com també "la nostra protesta".

A l'article Insubmissió Rahola ha dit que "de lluny ve la persistent repressió que l'ha anada ofegant [la nostra protesta]" però que "aquest estrany país ho intenta una vegada i una altra" l'entesa amb Espanya, motiiu pel qual "tenim aquesta sensació asfixiant de dia de la marmota, perquè sempre estem al mateix punt".

"I és aquest intens moviment cap enlloc el que ens obliga, novament, a fer un cop a taula, talment diu el Govern que farà, però que de moment no fa" ha continuat explicant. En aquest sentit, l'autora de l'article ha declarat no entendre l'anunci de portar al Tribunal Constitucional les lleis espanyoles que envaeixen les nostres competències "i mentrestant aplicar-les".
Què fem recorrent una via morta una i altra vegada? Fem el ximple"
"Al Constitucional? Aplicar-les? Realment estem en un punt en el qual val la pena empassar saliva, aplicar lleis que ens menyspreen i marejar la perdiu en un tribunal polític, pensat per a tutelar i retallar la minsa autonomia?" s'ha preguntat.

Pilar Rahola ha proposat: "Per què no ens declarem insubmissos i ens plantem?". L'autora ha sentenciat que en algun moment haurem de dir que "no apliquem les lleis que en són lesives, i veurem què passa" perquè "no només es tracta d'una qüestió de dignitat, sinó també d'utilitat". "Tal vegada la via de la insubmissió és difícil i tortuosa, però sabem perfectament que l'altra és una via morta. Aleshores, què fem recorrent-la una i altra vegada? Fem el ximple" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Rahola: "En aquest punt el sobiranisme s'ha de fer una pregunta clau: està preparat per al desafiament?"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Notícia · Política catalana
Mas: "Davant d'un estat que ens intimida i utilitza la guerra bruta, hem de demostrar la nostra força col·lectiva"
Notícia · Política
Forcadell reclama a Europa que obri les "portes tancades" als refugiats
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: " Quina innocència autocomplaent i letal! En el CNI deuen estar rient molt, a banda d'agrair aquest regal inesperat del jutge"
La fotografia · General
Forcadell, Puigdemont i Colau demanen combatre l'odi i la intolerància perquè mai més no es pugui repetir l'Holocaust
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Indica publicitat