Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de juny del 2015 | 19:19
Recull de premsa

Ramoneda: "Ada Colau i el seu equip tindran la vida difícil"

"BComú tindran enemics mediàtics molt poderosos que vehicularan el discurs de la por; no és fàcil mantenir cohesionat un grup compost de famílies tan diferents com Barcelona en Comú".

El periodista Josep Ramoneda ha dit que a Barcelona "s'ha donat un fenomen interessant": "l'esquerra alternativa ha aconseguit els millors resultats allà on els partits -nous o vells, Iniciativa i Podem, en el cas barceloní- s'han dissolt en una coalició més àmplia i han adoptat com a imatge pública una persona vista com a aliena a la cultura partidista i capaç de transmetre autonomia i empatia amb les persones, més enllà dels estereotips de les tècniques de comunicació".

"Ada Colau --ha continuat-- i el seu equip tindran la vida difícil. Perquè la seva majoria minoritària és molt petita i seria convenient completar-la d'una manera estable; perquè han de demostrar que realment és possible fer les coses d'una altra manera --és a dir, posar el reconeixement de les persones en primer pla--, i els obstacles seran molts i el risc de frustracions també; perquè als que estan acostumats a manar sempre els costa acceptar que prenguin el poder i la paraula els que no havien de passar de subalterns".

A l'article L'hora del realisme Ramoneda ha continuat: "[BComú] tindran enemics mediàtics molt poderosos que vehicularan el discurs de la por; i perquè no és fàcil mantenir cohesionat un grup compost de famílies tan diferents com Barcelona en Comú". És una oportunitat que es pot fer inclusiva i que pot guanyar espai si sap entendre la complexitat de la ciutat, o que es pot empetitir ràpidament si actua reactivament contra els seus adversaris, com alguns partits convencionals fan amb ells".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat