Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de gener del 2014 | 18:55
Recull de premsa

Ramoneda: "La reforma dels partits polítics és una de les més urgents"

"Si la democràcia es basa en la confiança que els ciutadans són capaços de pensar i decidir per ells mateixos, és rar que els seus representants polítics quedin exclosos d'aquest prejudici favorable".

Josep Ramoneda, intel·lectual històricament proper al PSC, ha lamentat a un article que la crisi del PSC "ha tornat a plantejar el tema de l'autonomia dels diputats en relació amb les decisions dels partits".

"La majoria dels partits s'inclinen per fer de la disciplina una qüestió de principi. Però alguns partits han donat llibertat de vot" ha explicat a Partits, disciplina i llibertat, i ha continuat dient que "si la democràcia es basa en la confiança que els ciutadans són capaços de pensar i decidir per ells mateixos, és rar que els seus representants polítics quedin exclosos d'aquest prejudici favorable".

L'autor de l'article ha subratllat que aquest debat "confirma que la reforma dels partits polítics és una de les més urgents" i ha sentenciat que per tal que els ciutadans "se sentin representats necessitem partits oberts i sense por a la paraula, i els tenim tancats, carregats de por a la discrepància i decidits a no permetre que el que es mogui surti a la foto".

"El PSC posa en marxa primàries a Barcelona, que s'estan convertint en la darrera (i utòpica) frontera del sector crític. El PSOE anuncia primàries per elegir candidat a la presidència del govern, amb l'esperança de recuperar la moral perduda. Les primàries no són cap panacea. Són un instrument de participació política com un altre, que per si sol no garanteix res. Perquè surtin bé s'han de complir almenys tres condicions: neutralitat de la direcció del partit, que no dopi cap dels candidats amb joc subterrani i que permeti un debat obert, sense prejudicis ni limitacions imposades; bon nivell dels que competeixen, gent amb personalitat i projecte que generin il·lusió i confiança; i una àmplia participació que atorgui projecció i potència al guanyador. Sense aquests requisits són perfectament prescindibles" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat