Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de desembre del 2012 | 19:42
Recull de premsa

Ramoneda: "Si a Catalunya hi hagués una àmplia majoria pel sí, seria difícil negar l'evidència. Europa en trauria conseqüències"

"És indispensable que Espanya accepti que es faci el referèndum. És la manera formal de dir que Catalunya [...] se l'accepta com a tal. Sense aquest pas la relació està viciada d'origen".

El periodista i escriptor, Josep Ramoneda, ha lamentat que "l'obstacle principal" per al referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya és que "Espanya no vol donar aquest reconeixement" i que "sense reconeixement no hi ha el respecte bàsic".

"Més val tenir referèndum i perdre'l que no tenir-lo ─ha sentenciat a l'article Referèndum i reconeixement─. Perquè el sol fet del referèndum formalitza la condició d'ens polític de ple dret".

L'autor de l'article ha explicat que des de les institucions espanyoles "s'insisteix que és el conjunt de ciutadans d'Espanya" el que ha de decidir el futur de Catalunya, perquè "ells tenen dret a opinar", i ha denunciat que aquest és un procediment que "nega el reconeixement exigible, perquè no accepta la plena entitat de Catalunya".

"Volen votar tots? Anem-hi. És probable que en aquest referèndum, a Catalunya, el sí fos encara més gran" ha reptat Ramoneda. Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que si a Catalunya "hi hagués una àmplia majoria pel sí, seria difícil negar l'evidència" i ha indicat que la mateixa Europa "en trauria conseqüències": "Les urnes imposarien el reconeixement, sense que Espanya pogués objectar el procediment".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat