Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de juliol del 2008 | 16:30
Recull de premsa · Seguretat

Cardús demana ?confiança en els Mossos?


El sociòleg Salvador Cardús ens explica un anècdota per plasmar-nos una realitat molt nostra. "Fa un parell de setmanes es va produir un atracament prop de casa" (...) "L'endemà, en un comerç del mateix carrer, a la caixa, les veïnes en parlaven", "La meva sorpresa, però, és que no malparlaven dels lladres... Criticaven els Mossos d'Esquadra". "La crítica, ho confesso, em va ferir profundament. Aprecio molt la feina que de la policia catalana", reconta cardús.
El sociòleg diu, de la policia catalana que és: "molt professional, molt eficaç, respectuosa amb la realitat del país i que ha representat una millora enorme respecte a la situació anterior, marcada per la desídia del govern espanyol i que havia deixat la comissaria local de la policia espanyola sota mínims".

Però aleshores "què provocava l'actitud de menyspreu de la feina policial?", es pregunta l'escriptor i ell mateix respon amb contundència: "En primer lloc, hi pot haver, encara, restes de la imatge autoritària, pròpia de la cultura policia franquista. En segon lloc, crec que som víctimes de determinades línies informatives de mitjans espanyols o espanyolitzadors, que s'han dedicat a posar en qüestió els Mossos".

I afegeix, "crec que som esclaus d'un esperit de desconfiança profunda respecte l'autoritat, especialment de les vinculades a l'administració pública, i que inclou des dels mestres fins als metges i els policies".

Per acabar, el sociòleg parla clar i català: "ho dic amb molta preocupació: aquest país té un problema de confiança en ell mateix, que es tradueix, per exemple, en aquesta incapacitat per sentir l'orgull de tenir una Mossos d'Esquadra propers, eficaços i arrelats al país. Una policia radicalment democràtica, que hauria de merèixer el nostre respecte i admiració".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat