Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de maig del 2010 | 15:41
Recull de premsa · Seguretat

Pere Martí: "Seria important que hi hagués càmeres també a la sinistra Intxaurrondo. Ajudaria a millorar la imatge dels Mossos"

Barcelona · El periodista Pere Martí s'ha referit a una notícia que va publicar el diari Avui en exclusiva sobre un cas de maltractaments d'una detinguda pels Mossos d'Esquadra que havia estat gravat per una de les càmeres instal·lades a les comissaries, a un article d'opinió titulat Càmeres, també a Intxaurrondo. "El fet -ha dit Martí- demostra que la instal·lació de càmeres ha estat una bona decisió des del punt de vista de la protecció dels drets humans perquè dóna més garanties als detinguts davant possibles excessos".

Tot i això, l'autor de l'article ha dit que "malgrat suposar una millora de les garanties dels detinguts, les càmeres també han comportat un cost negatiu per a la imatge dels Mossos" perquè els seus excessos "transcendeixen: són excepcionals, estadísticament anecdòtics, que no poden tacar la bona imatge [...] però és veritat que cada episodi [...] té un cost".

s per això que Pere Martí ha volgut evidenciar que la policia de Catalunya és, juntament amb l'Ertzaintza, "l'única que té càmeres a dins els calabossos, que el seu nivell de qualitat democràtica és dels més alts d'Europa i que els casos de maltractaments són una excepció molt i molt minoritària".

Pere Martí ha reivindicat, doncs, la presència de càmeres de gravació també a altres comissaries: "Seria molt important que hi hagués càmeres en els centres d'internament d'immigrants sense papers o a les casernes de la benemérita que hi ha a Euskadi, com la sinistra Intxaurrondo, a Guipúscoa. Ajudaria molt a millorar la imatge dels Mossos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat