Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 31 de d'octubre del 2008 | 15:33
Recull de premsa · Seguretat

El Punt: "Els Mossos esdevenen per fi una autèntica policia nacional"

Barcelona ·

Aquest és el titular de l'editorial d'avui d'El Punt, que fa referència al desplegament que els Mossos d'Esquadra faran "aquesta mitjanit a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, completant així la seva implantació a tot el territori nacional". El diari mostra la seva satisfacció pel desplegament del Mossos arreu del Principat, un fet que "pocs s'haurien imaginat" que s'acompliria només "25 anys després de la seva recuperació", però també demana a la policia "que no ens defraudi. Ni ens ho mereixem ni ens ho podem permetre", conclou.

 

 

El periòdic subratlla també que el camí per a aconseguir el desplegament total dels Mossos, iniciat l'any 1994, no ha estat "fàcil, perquè l'Estat hi ha posat tots els obstacles possibles a l'hora de cedir competències, però finalment avui podem dir amb orgull que ens n'hem sortit i ja tenim una policia pròpia a tot el país". El Punt afirma que aquest "èxit" no és "ni de cap partit ni de cap govern, sinó un èxit col·lectiu que ens proporciona una de les poques eines d'autogovern realment potents, per no dir la que més".

 

  

Des del Punt també es recorda que "durant els últims catorze anys, els Mossos d'Esquadra no només han estat treballant de manera intensa en la planificació i execució del seu desplegament territorial", sinó que, al seu parer, també "han creat un nou model de seguretat pública que es basa en la proximitat al ciutadà i l'assumpció dels valors nacionals i culturals del país". "S'ha creat -continua- una policia nova de soca-rel, sense vicis adquirits i sorgida de la voluntat democràtica de tot un poble", cosa que fa que la gent exigeixi "a aquesta policia que actuï amb vocació de servei públic, defensant els drets i les llibertats de tots els ciutadans" i, "sobretot, aplicant amb rigor polítiques de seguretat eficaces per lluitar contra la delinqüència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat