Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de gener del 2016 | 12:43
Recull de premsa · Seguretat

Álvaro: "La casa gran de Colau"

En un article a laVanguardia Francesc-Marc Álvaro afirma que "Els resultats d'En Comú Podem als comicis del 20-D van certificar que l'alcaldessa és la peça sobre la qual una certa esquerra catalana vol reagrupar forces i créixer".

Creu Marc-Álvaro que "Colau cerca –legítimament– la concreció de la casa gran de l'esquerra catalana, operació que em recorda allò que fa uns anys se'n va dir L'Olivera, un intent d'imitació aproximada de la coalició italiana L'Ulivo, que va fer parlar molt Pasqual Maragall i Rafael Ribó".

Afirma també al respecte que "L'artefacte del colauisme no es pot fer sense el concurs del partit de Pablo Igle­sias, però –això ja es va veure a les elec­cions del 27-S– ha de fugir de qualsevol cosa semblant al vell sucursalisme" i en relació a això creu que "Des del sobiranisme es pensa –amb massa ingenuïtat i voluntarisme– que el punt de fricció entre Iglesias i Colau serà l'assumpte del referèndum sobre Catalunya. No menystinc aquest aspecte, però sóc del parer que la gran discrepància entre l'estratègia de l'alcaldessa i la de Podem és tota una altra: mentre els podemites no amaguen que volen substituir el PSOE i suavitzen el seu llenguatge per fer-ho avinent, l'entorn sobre el que cavalca Colau fa veure que vol ser la nova versió de l'esquerra de debò i exagera la fraseologia de moviment gauchista, tot i que (per sota) fa una opa descarada al socialisme català (maniobra que inclou el fitxatge de molts dels seus experts i quadres)".


Així per a  ell "la competició amb el sobiranisme en general i amb el sobiranisme d'esquerres és molt evident, per això ERC i CUP han de començar a preparar-se" i afegeix al respecte "Els republicans són els que més poden veure alterades les seves expectatives de creixement, sobretot si els independentistes no saben aprofitar el Govern per ampliar la base del seu projecte a partir d'una gestió solvent, intel·ligent i ben explicada" mentre que per a CDC "l'emergència de Colau és una magnífica opor­tunitat de fer la veritable batalla de les idees. Amb imaginació, amb cares noves i sense por".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat