Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de maig del 2016 | 20:06
Recull de premsa · Societat civil

Álvaro: "Més enllà de l'ANC"

En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc Álvaro afirma respecte l´ANC que " les pugnes entre bàndols han traslladat a l'opinió pública la idea que la màgia s'ha esgotat. L'ANC no ha pogut esquivar alguns dels mals i dels tics que afecten els partits i, avui, és encara una eina important però amb menys atractiu i menys autoritat que fa un temps".

Tot i això, destaca Álvaro "tres coses que l'ANC ha fet de manera excel·lent i que l'han convertit en un actor social i polític de primer ordre":

1) articular arreu del país milers de persones que –des de sempre o des de fa poc– consideren que Catalunya ha de ser un Estat independent.

2) mobilitzar de manera pacífica, exemplar i transversal una part important i molt dinàmica de la societat, especialment en diverses manifestacions multitudinàries de l'Onze de Setembre i en la celebració exitosa del 9-N.

3) projectar al món –al costat d'Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència, el Govern de la Generalitat i els partits concernits– una voluntat de canvi que es basa en arguments democràtics més que en posicions identitàries.

I d'altres que no tant que també destaca:

1s'ha vist afectada per la distància entre les dinàmiques locals mogudes per una visió activista transversal i les pulsions partidistes en la cúpula directiva de l'entitat, excessivament vulnerable a la compe­tència entre CDC, ERC i la CUP.

2) Amb el temps, i a mesura que el procés agafa força, l'ANC adopta una funció de llebre i, alhora, de vigilant del que fan el Govern Mas i formacions com CiU i Esquerra, no sempre amb equidistància.


I conclou Álvaro
"Junts pel Sí és una carcassa que no té qui se l'estimi, la CUP és un actor atrapat en la seva influència deter­minant, Carles Puigdemont és un president encaixonat en un calendari diabòlic, i el procés ha entrat en una aturada que tothom veu però ningú s'atreveix a fer oficial. En aquest context, l'ANC podria –si hi ha coratge– convidar a refer el trajecte sense renunciar a la destinació triada".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat