Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de d'abril del 2012 | 18:18
Recull de premsa · Societat civil

Casals: "Cada vegada som més els ciutadans conscients que necessitem una relació fiscal justa"

"Des de Catalunya, a les preocupacions pròpies [...] hi hem d'afegir la dificultat que suposa viure dins de l'Estat espanyol, que actua sistemàticament [...] envers nosaltres d'una manera que només es pot qualificar d'hostil".

Muriel Casals

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat a un article que una característica de les societats riques i altament civilitzades és que "en la seva economia hi té un pes important el sector públic", motiu pel qual a Catalunya es viu "amb preocupació" la situació de crisi econòmica actual, "que té com a una de les seves manifestacions més importants la reducció dels pressupostos públics".

A l'article Els impostos, Casals ha lamentat que a Catalunya, a les preocupacions pròpies de les altres economies del nostre entorn "hi hem d'afegir la dificultat que suposa viure dins de l'Estat espanyol, que actua sistemàticament, en la seva relació econòmica, fiscal i financera, envers nosaltres d'una manera que només es pot qualificar d'hostil", i de manera concreta, ha denunciat que els impostos que paguem "són utilitzats segons criteris que atempten tant a la justícia com a la racionalitat econòmica".
Els impostos que paguem són utilitzats segons criteris que atempten tant a la justícia com a la racionalitat econòmica"
"Cal saber que aquests ingressos ─ha continuat─ són el resultat de l'esforç productiu dels ciutadans, és a dir, del treball assalariat o autònom, de la creativitat intel·lectual o artística, de l'activitat empresarial, o bé són rendes diferides en forma de pensions, o també de subsidis". Per tot això, l'autora de l'article ha dit que "només és raonable cedir aquesta part de les retribucions obtingudes a una administració en la qual tenim una gran confiança i a la qual podem controlar".

Finalment, la presidenta d'Òmnium ha conclòs que l'estat espanyol "està posant en qüestió el creixement econòmic" i que està fent "més difícil la sortida de la crisi", alhora que dificulta "el funcionament de les polítiques de cohesió social". "És per tot això que cada vegada som més els ciutadans de Catalunya que, [...] exigim a les autoritats de l'Estat que posin punt i final a una situació que, ben mirada, és humiliant per als ciutadans espanyols" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat