Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de setembre del 2016 | 10:15
Recull de premsa · Societat civil

Castro: "Tots els que volem la independència hi hem aportat el nostre granet de sorra i hem fet una muntanya on abans no hi havia res"

En un article a l'Ara l'escriptora, Liz Castro, afirma contradint a tots aquells que creuen que la independència no arribarà mai que "hi haurà un sol moment de declarar la independència, però hi haurà mil lluites i victòries i fins i tot derrotes que ens portaran a aquell moment".

I es pregunta Castro "Què ens intenten dir, aquests crítics, realment? Que tot és fals, que tot és fum, que no hem fet res, que no farem res. Que és impossible. Alguns ho diuen rancorosos perquè no hem seguit el camí que ells indiquen. D'altres ho diuen per despistar i sembrar dubtes. Sigui de la manera que sigui, l'efecte és immobilitzar-nos. Res no importa, el que fas no té efecte. Queda't a casa. Passa".

I en referència als que critiquen el Procés assegura "Aquesta gent és com aquella maleïda veueta que tenim al cap quan estem fent una cosa molt difícil. Com a la segona hora de la marató, quan el cap ens intenta convèncer que no podem més, que tant li fa acabar, que ja ho intentarem un altre dia" i afegeix "És aquesta veueta, l'enemic de veritat. La veueta que diu que no val la pena fer l'esforç per acabar. Va, vés a buscar un got d'aigua, berena, mira el Twitter. És igual el que facis, som set mil milions al món: quina importància pots tenir tu? "

L'escriptora reivindica, a més a més, la tasca feta fins ara "I és en aquest moment quan hem de girar el cap enrere per mirar des d'on venim i quines accions i persones ens han portat a aquest punt, tan a prop de la meta. Perquè si hem arribat fins aquí, amb aquesta majoria independentista al Parlament, amb un president que canta "In-inde-independència!" obertament des d'un escenari, amb consellers que acusen recepció d'unes notificacions judicials sense por, és només perquè molta gent com tu i com jo hem actuat".

I com a conclusió afirma Castro que "Tots els que volem la independència hi hem aportat el nostre granet de sorra i hem fet una muntanya on abans no hi havia res. I el fet que no hàgim arribat encara a la meta no pot negar l'existència de la muntanya o de tot el camí que hem fet. Nosaltres som els corredors de marató i hem de fer callar la veu que ens creï dubtes sobre on és la meta. Sabem on és, i sabem que hi arribem. Aquest Onze no defallirem".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat