Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'abril del 2016 | 12:18
Recull de premsa · Societat civil

Rueda: "L'ANC, tothom suma"

En un article al Punt Avui el periodista Joan Rueda fa una reflexió al voltant de l'ANC de la que afirma "L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no és un moviment social normal. Ni seria un partit polític normal. El moment polític excepcional que viu el país fa que hi hagi un moviment social excepcional"

Així, pel periodista aquesta entitat "tindrà un secretariat de 77 membres i m'atreviria a dir que hi haurà almenys una quarantena de sensibilitats ben diferents en el seu si. És un dels seus èxits. I un dels seus grans perills". Tot i això ens recorda aquest que durant l'AGO "1.970 delegats van votar a favor de l'informe de gestió, 27 en contra i 55 es van abstenir. Un vot de càstig, doncs, no hi va ser".

Pel que fa als atacs que aquesta rep  afirma Rueda "És una obvietat que l'ANC té detractors. Alguns que li busquen les pessigolles de maneres que retorcen la legalitat. I, altres, que de manera ben legítima li cerquen les contradiccions, contradiccions lògiques en un moviment que s'ha format amb un únic però immens objectiu, aconseguir la independència de Catalunya. Si en moments de creixement i de crisi els partits, els clubs, les entitats culturals, es trenquen i es divideixen, imaginin què li pot passar a una entitat social relativament nova i, encara que alguns ho neguin, en creixement".

I finalment sobre els interessos partidistes que planen sobre l'entitat ens diu "Hi ha un cert interès a afirmar que hi ha una guerra per controlar l'ANC. Que si CDC hi té els seus, que si ERC els seus, que si la CUP hi vol entrar ara... Més enllà de la lògica que els partits volen tenir antenes arreu (i arreu vol dir arreu), a mi em sembla més rellevant i perillós que dins l'ANC hi ha gent, cada cop més, que no vol saber res dels partits, de cap. I hi ha qui els hi confia gairebé tot. I, en aquest complicat procés, tothom hi té un paper. Tothom suma".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat