Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de desembre del 2016 | 12:49
Recull de premsa · Societat civil

Sànchez:"La bastida alçada aquests últims anys per desacreditar el diàleg per al referèndum comença a enfonsar-se"

En un article a la vanguardia el president de l'ANC, Jordi Sànchez, afirma que "La resistència a admetre el referèndum com a solució sembla que ja no és tan unànime. Van apareixent declaracions que són escletxes, com les veus amb influència que qüestionen l'statu quo negacionista del referèndum".

I en posa diversos exemples "la incomoditat quasi insostenible al PSC, les declara­cions d'Inés Arrimadas i l'ofensiva dels dirigents polítics espanyols volent apropiar-se el relat del diàleg. De fet, em diuen que en certs ambients de la capital de l'Estat s'ha instal·lat el pessimisme pel que fa a les seves expectatives de veure com en el seu llenguatge es desinfla el "suflé català". Sembla, doncs, que a Madrid toca rec­tificar".

No obstant això assegura Sànchez "La paradoxa és que mentrestant, a casa nostra, alguns articulistes no paren de dir que a l'independentisme li sobra estètica, li manca lideratge, que improvisa, i que no té una estratègia. En resum, ens volen dir que encara no estem a punt. Discrepo. Com a president de l'Assemblea Nacional Catalana, volto cada setmana per tot el país, en tota mena de conferències i actes i percebo un convenciment en una part molt important de la societat catalana que dóna per descomptada la desconnexió".

I ens avisa que "Els contraris a la independència volen treure partit d'aquestes contradiccions. Aquesta estratègia no és nova". I afegeix " Així doncs, guanyar relat i espai perdut pot estar en la base de les escenificacions dels darrers dies a favor del diàleg".

I conclou "La bastida alçada aquests últims anys per desacreditar el diàleg per al referèndum comença a enfonsar-se. De moment els gestos del Govern espanyol són encara buits de contingut, amb excés de retò­rica i absència de fets. Si mirem enrere, però, el punt present ens fa ser optimistes. Pot ser la prèvia d'una rectificació. Si arriba, serà molt benvinguda. En serem els ­primers valedors. Som-hi, el referèndum espera"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat