Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de març del 2015 | 17:34
Recull de premsa

Soler: "ICV ha de buscar punts comuns entre el seu horitzó nacional i el de la resta de formacions sobiranistes"

"Les eleccions del 27-S potser no seran tan plebiscitàries com voldrien Mas i Junqueras, però qui no hi vulgui abordar la qüestió de la independència patirà molt per fer-se sentir."

L'historiador Toni Soler ha dit a un article que justament ahir "els ecosocialistes van celebrar una convenció política a Sabadell en què, entre altres papers, es va aprovar una proposta que planteja per a Catalunya una fórmula política nova: un estat sobirà lliurement integrat a Espanya".

"Es tracta d'una filigrana semàntica --ha explicat--, producte d'un esforç suprem de síntesi, imprescindible en un partit amb un electorat tan híbrid. La nova aposta, cal admetre-ho, dóna molta teca als escèptics: es planteja com una solució sui generis, que exigeix la sobirania prèvia de Catalunya però aspira a l'acord amb unes institucions espanyoles poc o gens inclinades a la reforma de l'Estat. Malgrat tot, la proposta aprovada ahir suposa un canvi substancial per a un partit que fins ara ho fiava tot a la reforma federal de l'estat de les autonomies".

A l'article La prova del cotó fluix d'ICV Soler hi ha dit que allò que mesurarà l'èxit o el fracàs d'aquesta aposta estratègica d'ICV "serà la convicció dels seus dirigents": "Si això de l'estat sobirà lliurement integrat a Espanya és un pur nominalisme, com l'etiqueta confederal d'Unió Democràtica, més val no entretenir-s'hi; si és una transacció pensada per tancar la discussió al calaix dels mals endreços, ICV continuarà tenint problemes greus de marca en la pròxima tardor electoral".

Soler ha sentenciat que "les eleccions del 27-S potser no seran tan plebiscitàries com voldrien Mas i Junqueras, però qui no hi vulgui abordar la qüestió de la independència patirà molt per fer-se sentir" i ha conclòs que l'"única manera" amb què ICV pot evitar això és "sortir del pla teòric, integrar la proposta en el seu programa electoral (o en el de Podem, si s'hi presenten junts)" i ser capaç de "buscar punts comuns entre el seu horitzó nacional i el de la resta de formacions sobiranistes, incloent-hi les de la teòrica casta, sense deixar-se distreure per la cridòria dels més puristes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat