Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de febrer del 2013 | 17:15
Recull de premsa

Soler: "La putridesa d'alguns no pot desacreditar la voluntat d'una majoria democràtica"

"Si bé és cert que el sobiranisme no pot ser una cortina de fum que amagui les corrupteles, la putridesa d'alguns no pot desacreditar la voluntat d'una majoria democràtica [...] formada bàsicament per les víctimes de la crisi i la corrupció".

El comunicador i historiador Toni Soler ha sentenciat que la voluntat de sobirania de Catalunya és popular i que quest no pot ser anul·lada per cap altra cosa: "La putridesa d'alguns no pot desacreditar la voluntat d'una majoria democràtica. Una majoria, per cert, formada bàsicament per les víctimes de la crisi i la corrupció".

A l'article Tres reptes en un Soler hi ha dit que un dels reptes de Catalunya és la "higiene democràtica": "Aquest país és un femer considerable, i sembla que les dues grans forces tradicionals -CiU i el PSC- ho pagaran car". L'autor de l'article ha recomanat a ambdós partits "procedir a pagar immediatament, i sense miraments" i ha instat el Parlament a "legislar contra el frau, el tràfic d'influències, les despeses dels partits i l'omnipotència dels seus aparells".
Madrid és una coartada per a certs catalanistes emmerdats, o massa empeltats de l'herència del pujolisme"
"La transparència ha de presidir el conjunt de la gestió pública, incloent-hi les ajudes i subvencions (sí, també les de la premsa)" ha sentenciat. Soler també ha indicat que els reptes de Catalunya també han d'incloure no deixar-nos enredar pels que diuen que "ara no ens podem permetre el luxe d'encetar un procés sobiranista": "Aquest axioma [...] és el contrari de la veritat. Sense agafar les regnes, sense assumir plenament la responsabilitat d'administrar-nos, no podrem ni lluitar contra la crisi ni regenerar la nostra democràcia".

Soler ha lamentat que Madrid sigui "una coartada per a certs catalanistes emmerdats, o massa empeltats de l'herència del pujolisme". Finalment l'autor de l'article ha instat a fer front a les "urgències socials del país": "El govern català potser ho fa malament i retalla massa, però si mantenim l'actual statu quo , el pròxim govern, per molt que intenti fer-ho diferent, serà presoner de les mateixes exigències de reducció del deute [...]. La prostració de l'autonomia catalana és tal que difícilment es pot creure que un govern d'esquerres alteraria la situació. [...] Eludir aquest debat significa cronificar, en nom de la unitat d'Espanya -no d'altra cosa-, la crisi social que patim".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat