Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de d'octubre del 2013 | 18:36
Recull de premsa

Soler: "Per la nostra desgràcia i per la seva vergonya els nostres vots segurament no seran suficients"

"Cal que el principal actiu del sobiranisme català, que és la gent, entengui que s'acosta una nova fase en què la simple mobilització a la catalana (el que diem sempre: "cívica, festiva, familiar") potser no serà suficient".

L'historiador Toni Soler ha indicat a un article que no gosa dir "quina és l'eina que necessitem" els catalans, però que està convençut que "per la nostra desgràcia -i per la seva vergonya- els nostres vots segurament no seran suficients".

"Cal que la voluntat democràtica del poble català es porti a la pràctica de manera dialogada. Per això cal que el govern català i els partits compromesos amb el procés es preparin per jugar fort, en la mesura que puguin" ha sentenciat.

A l'article Ens toca a nosaltres Soler hi ha dit que "cal que el principal actiu del sobiranisme català, que és la gent, entengui que s'acosta una nova fase en què la simple mobilització a la catalana (el que diem sempre: "cívica, festiva, familiar") potser no serà suficient": "La manifestació d'ahir [sobre el 12 d'octubre] a plaça Catalunya va ser pacífica a mitges, perquè al mateix temps a Madrid desfilava l'exèrcit, que és -literalment- el braç armat de l'unionisme".

Sobre això, l'autor de l'article ha dit que el catalanisme "no té exèrcit però ha de ser capaç de portar la seva força democràtica cap a una fase tan pacífica com sempre, però més -diguem-ne- executiva". "La majoria sobiranista del Parlament ha de saber que entre les eines que té per defensar el seu mandat hi ha la voluntat de la gent per fer que el seu vot es respecti. En l'últim segle hem vist vagues generals, tancaments de caixes, insubmissions diverses davant de lleis injustes. [...] Estic convençut que, per la nostra desgràcia -i per la seva vergonya- els nostres vots segurament no seran suficients" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "De moment no hi ha indicis que facin pensar que els comuns s'arremangaran per fer que les urnes arribin al seu destí"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La sentència del TSJC és una vergonya democràtica, incomprensible a Europa".
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Els amics de Merkel demanen una solució política perquè han constatat que el govern català no està disposat a rendir-se"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El referèndum continua superant obstacles, continua sent un clam majoritari de la societat. I qui el combati s'aboca perillosament al pou de la marginalitat"
Recull de premsa · Política
Soler: "Un país sense vergonya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La Moncloa té un problema"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Un cop més, queda comprovat: l'independentisme només té gent"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
Indica publicitat